Κρήτη | Τσέπωνε αναπηρική σύνταξη και εργαζόταν κανονικά

κρήτη-τσέπωνε-αναπηρική-σύνταξη-και-ε-331708

Εισέπραττε αναπηρική σύνταξη και παράλληλα εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα

Το ΙΚΑ όμως αντιλήφθηκε την απάτη και ώρα ζητάει από τον 67χρονο Ηρακλειώτη να επιστρέψει τα χρήματα που παρανόμως είχε λάβει.

Ο 67χρονος δικάζεται τη Δευτέρα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αν και πιθανόν είναι η δίκη να μην γίνει λόγω της αποχής των δικηγόρων. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν απάτη σε βάρος του Δημοσίου (παράνομη είσπραξη αναπηρικής σύνταξης).

Η υπόθεσή του αποκαλύφθηκε το 2012 μετά την ενοποίηση του ταμείου των τραπεζικών με το ΙΚΑ και τους ελέγχους που έγιναν. Σε ό,τι αφορά στο ποσό που είχε λάβει από την παράνομη είσπραξη της αναπηρικής σύνταξης για περίπου 20 χρόνια, αυτό ξεπερνά τις 100 χιλιάδες ευρώ, ενώ ο ίδιος πάντως από τότε που έγινε γνωστή η υπόθεση πληρώνει ένα μέρος από τα «χρωστούμενα» προς το Δημόσιο από την κανονική σύνταξη που παίρνει από την εργασία του.

Όπως δημοσιεύει το ctretalive.gr, o δικηγόρος του Αντώνης Επιτροπάκης δήλωσε στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση «για την οποία πιστεύουμε ότι όταν θα γίνει η δίκη, το δικαστήριο θα αντιληφθεί την ιδιαιτερότητα της κατάστασης και ο πελάτης μου θα έχει την ανάλογη αντιμετώπιση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook