Κρήτη | Το τσίμπημα της μέλισσας λίγο έλειψε να την σκοτώσει

κρήτη-το-τσίμπημα-της-μέλισσας-λίγο-έλ-390718

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα το τσίμπημα μέλισσας την «έστειλε» στο νοσοκομείο και λίγα βήματα πριν από το θάνατο. Ο λόγος για 66χρονη καρκινοπαθή στο Ηράκλειο η οποία τσιμπήθηκε για δεύτερη φορά και έσπευσε στο νοσηλευτικό ίδρυμα για να σώσει τη ζωή της. Η διπλή επώδυνη περιπέτεια έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα την οικογένειά της, καθώς γείτονάς της στην πυκνοκατοικημένη περιοχή όπου μένει διατηρεί μεν μέλισσες ,αλλά με τρόπο που ορίζει ο νόμος , και έτσι δεν έχουν απομακρυνθεί.

Την επώδυνη περιπέτεια της 66χρονης περιγράφει στο neakriti.gr η κόρη της 66χρονης που σημειώνει «Ανησυχήσαμε πολύ αφού για δεύτερη φορά τη τσίμπησε μέλισσα, αυτή τη φορά στο πόδι. Επειδή την πρώτη φορά υπέστη αλλεργικό σοκ έλαβε κορτιζόνη από το σπίτι και αμέσως μετά σπεύσαμε στο νοσοκομείο όπου της έδωσαν πάλι κορτιζόνη και της χορήγησαν ορούς . Θα συνεχίσει την αγωγή και στο σπίτι. .Όπως της είπαν οι γιατροί κάθε ανάλογο περιστατικό θα είναι πάντα επικίνδυνο για τη ζωή της και θα πρέπει οπωσδήποτε να πηγαίνουμε στο νοσοκομείο. Όλη η περιοχή μας έχει πρόβλημα με τις μέλισσες, στο παρελθόν έχει κληθεί η αστυνομία και πριν μερικά χρόνια μιας έγκυος που τσιμπήθηκε από μέλισσα κινδύνευσε, αλλά τίποτα δεν άλλαξε….

Νόμιμες οι μέλισσες σε απόσταση αναπνοής από σπίτια

Όπως έχει τονίσει στο παρελθόν ο πρόεδρος του συλλόγου μελισσοκόμων ανατολικής Κρήτης Δημοσθένη Ισαακίδης «η αλλεργική αντίδραση είναι σπάνιο περιστατικό. Συνήθως είναι μεγαλύτερος ο φόβος για τις μέλισσες από ότι πρέπει. Σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν προβλήματα σε γειτονιές ερχόμαστε σε επαφή με τον μελισσοκόμο και στο 99% των περιπτώσεων βρίσκουμε μια λύση. Σύμφωνα με το νόμο για όποιον διαθέτει μέλισσες θα πρέπει να υπάρχει φράχτης ύψους δύο μέτρων για να τις αναγκάζει να πετάνε ψηλά και όχι στην πορεία σου. Διαφορετικά οι μέλισσες θα πρέπει να βρίσκονται 25 μέτρα από σπίτια και δρόμο, εφόσον βρίσκονται σε οικόπεδο. Εάν πάλι βρίσκονται σε ύψος, αναιρείται η προϋπόθεση της απόστασης».

Σύμφωνα τον κ. Ισαακίδη ο φόβος για τις μέλισσες είναι αδικαιολόγητος καθώς ποτέ δεν επιτίθενται και τσιμπάνε μόνο αν βρεθείς στην πορεία τους ή τις πειράξεις.

Ο νόμος δεν προέβλεψε τις αντιδράσεις

Τι γίνεται όμως όταν υπάρχουν ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς ή πολίτες  που αποδεδειγμένα υπέστησαν αλλεργικό σοκ και μένουν σε απόσταση αναπνοής από τις μέλισσες; Φαίνεται ότι ο νόμος δεν έχει «προβλέψει» ότι σε κάποιες πυκνοκατοικημένες περιοχές μπορεί να προκύψουν αντιδράσεις, ούτε ορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν οι διενέξεις ανάμεσα στις δύο πλευρές. Έτσι η ανησυχία παραμένει και η περιπέτεια για την ασθενή συνεχίζεται…

Πηγή : neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook