Κρήτη | Το μέλλον των αεροπλάνων είναι στη… θάλασσα!

κρήτη-το-μέλλον-των-αεροπλάνων-είναι-σ-294549

Εδώ και μια δεκαετία ακούμε για τα…υδροπλάνα που θα έρθουν και τα οποία όλο έρχονται κι ακόμη είναι…άφαντα εξαιτίας της γραφειοκρατίας και όχι μόνο. Η τελευταία πληροφορηση ήταν για το…2016, αλλά στο μεταξύ η τεχνολογία…άλλαξε!

Και τώρα έχουμε…αεροπλάνα που προσνηώνονται σαν υδροπλάνα, αλλά βγαίζουν με μια ράμπα στην προβλήτα χωρίς κανένα πρόβλημα!

Όπως αποδείχθηκε λοιπόν το μέλλον έρχεται από την θάλασσα με αεροσκάφη νέας τεχνολογίας που ήδη χρησιμοποιούνται σε Καναδά και Κορέα και παρουσιάστηκαν χθες στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τουριστικών Λιμένων και Μαρινων που διοργανώνει το Μετσόβειο Πολυτεχνείο στην Αθήνα. Με εξοπλισμό μόνο μια…ράμπα νέα τεχνολογίας αεροπλάydroplana2να μπορούν να κατεβάσουν αισθητά το κόστος του επιβάτη!

Τέτοια αεροπλάνα θα ήταν ευκολότερο να χρησιμοποιηθούν και στην Κρήτη , για παράδειγμα αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά το Λιμάνι του Ηρακλείου !

Ποια είναι η διαφορά τους; Αναπτύσσουν πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες , είναι πολύ πιο μεγάλα και έχουν πιο δυνατούς κινητήρες και όπως φάνηκε και στην παρουσίαση που έγινε μπορούν να βγουν στην στεριά με την βοήθεια μιας απλής ράμπα.

Μάλιστα ένα που μοιάζει σαν σκάφος αναπτύσσει ταχύτητα 200 χιλιόμετρα ανά ώρα και πετάει στα 15μ …από την θάλασσα και ήδη χρησιμοποιείται στην Κορέα!

Θυμίζουμε ότι εδω και χρόνια εχουν προσπαθήσει να βγάλουν άδειες υδατοδρομίου στην Ελλάδα. Προς στιγμήν άδεια υδατροδρομίου έχουν λάβει η Κέρκυρα και ο . Η διαδικασία αδειοδότησης των υδατοδρομίων έχει καθυστερήσει τόσο λόγω των δημοτικών όσο και των εθνικών εκλογών και της κατοπινής συγχώνευσης των υπουργείων.

Παράλληλα, έχει ακυρωθεί ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την εκμετάλλευση του ΣΕΦ, στο πλαίσιο του οποίου η Hellenic Seaplanes είχε προτείνει τη δημιουργία κεντρικού υδατοδρομίου. Σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ προσανατολίζεται στη μεταφορά της συγκεκριμένης υποδομής στον Άγιο Κοσμά, όπου βέβαια θα χρειαστεί η συνεργασία με την Ελληνικόν ΑΕ, ιδιοκτήτρια του χώρου.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook