Κρήτη | Του έκαναν το μνημόσυνο χωρίς ακόμη να γίνει… κηδεία και ταφή!

κρήτη-του-έκαναν-το-μνημόσυνο-χωρίς-ακ-132214

papades leitourgiaΤο δικό της δράμα ζει μια οικογένεια από την περιοχή του Ηρακλείου που δεν μπορεί για…γραφειοκρατικούς λόγους να κηδέψει τον άνθρωπό της…

Όταν χάνεται ένας νέος άνθρωπος κάθε οικογένεια ζει μια τραγωδία. Που γίνεται δυσβάσταχτη όταν δεν μπορεί να τον κλάψει, να τον κηδέψει, να τον συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία. Το δικό της Γολγοθά ανεβαίνει εδώ και…10 μέρες μια οικογένεια από τον Πρινιά Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο οι οποίοι έχασαν εντελώς ξαφνικά τον συγγενή τους που βρισκόταν για δουλειά στην Ιταλία. Κι όπως καταγγέλουν συγγενείς στο CRETALIVE έφτασαν στο σημείο χθες να κάνουν το 9ήμερο μνημόσυνο χωρίς ακόμη να τον έχουν θάψει! Κι ο λόγος είναι από γραφειοκρατικός μέχρι…αστείος!

Ο 54χρονος πήγε στη Γένοβα για δουλειά με ένα συνεργάτη του που οδηγούσε νταλίκα. Κάποια στιγμή την προπερασμένη Δευτέρα βγαίνοντας από ένα μαγαζί σωριάστηκε από ανακοπή και πέθανε. Οι Ιταλικές αρχές πήραν τη σορό του, έγιναν κάποιες διαδικασίες και μεταφέρθηκε η σορός στην Ανγκώνα. Την ίδια ώρα οι συγγενείς προσπαθούσαν να διευθετήσουν τις λεπτομέρειες και τα τυπικά και να δουν εάν η κηδεία γίνει στην Αθήνα ή στην Κρήτη. Αλλά εκεί που νόμιζαν ότι ήταν θέμα 2-3 ημερών αφού η Ιταλία και Ευρωπαϊκή Ένωση είναι και πολύ κοντά στην Ελλάδα το θέμα πηρε άλλες διαστάσεις.

«Πραγματικά δεν έχουμε καταλάβει τι συνέβη. Τον έβγαλαν λέει αλλοδαπό και πρέπει τώρα να κινηθούν άλλες διαδικασίες για να εκδοθεί διαβατηριο, να παρέμβει το υπουργείο και πράγματα ακατανόητα και αστεία για μας που χάσαμε τον άνθρωπό μας» είπε στο CRETALIVE συγγενής του 54χρονου που τελικά επελέγη να ταφεί στην Αθήνα για να κερδηθεί χρόνος.

«Δεν ξέρουμε πότε θα τον φέρουν, τι θα γίνει. Δεν υπάρχει πιο οδυνηρό πράγμα να μην μπορείς να κηδέψεις τον άνθρωπό σου τόσες μέρες μετά» λέει.

Πηγή: cretalive.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook