Κρήτη | Τον έκλεψαν άλλα θέλει απλά να του ζητήσουν… «συγγνώμη»

κρήτη-τον-έκλεψαν-άλλα-θέλει-απλά-να-τ-757278

Αγρότης από την Ιεράπετρα, ο οποίος έχει πέσει θύμα κλοπής, όπως ισχυρίζεται από συγκεκριμένο άτομο, ζητά μία απλή συγνώμη και την υπόσχεση ότι δεν θα το ξανακάνει…

Ένας 59χρονος αγρότης που καλλιεργεί κηπευτικά σε υπόστρωμα ελαφρόπετρας, με τη μέθοδο της υδροπονίας και συνεπώς με μεγαλύτερο κόστος παραγωγής, έκανε το πρωί της Δευτέρας, την πρώτη καταγγελία της περιόδου, για κλοπή κηπευτικών από θερμοκήπιο.

Ο 59χρονος αγρότης ο οποίος μίλησε δημόσια για την «επίθεση» που έχει δεχτεί το τελευταίο δεκαπενθήμερο η καλλιέργειά του, μας παρακάλεσε να δημοσιεύσουμε το μήνυμα του

«Έχω εντοπίσει ποιος είναι εκείνος που έχει εισέλθει κάμποσες φορές τις τελευταίες δύο βδομάδες κατά τις νυχτερινές ώρες, στο θερμοκήπιο μου βόρεια της πόλης της Ιεράπετρας, και μου έχει κλέψει εκατοντάδες κιλά ντομάτες πάνω από τα φυτά. Δε θέλω να τον καταγγείλω στην Αστυνομία και την Αγροφυλακή (Δασαρχείο) γιατί τον λυπάμαι, αλλά του δίνω προθεσμία μια εβδομάδα από σήμερα, να μου αφήσει στην πόρτα της μονάδας μου, ένα κλειστό φάκελο με ένα σημείωμα, που θα αναφέρει ότι δεν θα το ξανακάνει και θα μου ζητάει μια απλή συγνώμη για το κακό που μου έχει κάνει και έχει προκαλέσει τέτοια αναστάτωση στην οικογένειά μου», μας είπε ο 59χρονος αγρότης ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ενώ όμως, αυτός ο παραγωγός θερμοκηπιακής τομάτας, το πρωί της Δευτέρας, προσπαθούσε να στείλει το δικό του μήνυμα στον δράστη της κλοπής, χωρίς να εμπλέξει τις Αρχές, ένας άλλος αγρότης που καλλιεργεί αγγούρια σε θερμοκήπιο στο Στόμιο, περνούσε την πόρτα του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας, για να κάνει μήνυση κατ’ αγνώστων, καθώς την προηγούμενη μέρα άγνωστοι δράστες, εισήλθαν στο θερμοκήπιο του, δίπλα στην πρώην εξαγωγή Βουλτσίδη, και προχώρησαν στην κλοπή εκατοντάδων κιλών αγγουριού, προκαλώντας επιπλέον και ζημιές στην καλλιέργεια.

Από το Αστυνομικό Τμήμα της Ιεράπετρας οι αστυνομικοί παρέπεμψαν το θύμα της κλοπής στην Αγροφυλακή(Δασαρχείο), καθώς οι ίδιοι δήλωσαν αναρμόδιοι για περιστατικά κλοπής αγροτικών προϊόντων.

Όσο περνούν οι μέρες και οι καλλιέργειες κηπευτικών υπό κάλυψη, θα μπαίνουν στο στάδιο της συγκομιδής, εκφράζονται φόβοι από τους αγρότες που αισθάνονται έντονα την ανασφάλεια στην ύπαιθρο, ότι, τα περιστατικά κλοπής αγροτικών προϊόντων θα πληθαίνουν.

Ζητούν ωστόσο, από όλους τους αγρότες να είναι υποψιασμένοι, ειδικά όταν βλέπουν αδικαιολόγητες παρουσίες ανθρώπων σε αγροτικές περιοχές κατά τις νυχτερινές ώρες. Φόβοι εκφράζονται επίσης και από την πλευρά των ελαιοπαραγωγών, καθώς κάθε χρόνο την περίοδο της συγκομιδής, καταγράφονται περιστατικά κλοπής ελαιόκαρπου, λαδιού, ελαιοραβδιστικών και άλλων αγροτικών μηχανημάτων και εφοδίων, χρήσιμων στη διαδικασία της συγκομιδής της ελιάς.

Η αγροτική ύπαιθρος και φέτος στην Ιεράπετρα, έχει ανάγκη μεγαλύτερης αστυνόμευσης, από τις ειδικές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και των υπαλλήλων της Δασικής Υπηρεσίας που εκτελούν τις υπηρεσίες της κατηργημένης εδώ και πολλά χρόνια Ελληνικής Αγροφυλακής.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook