Κρήτη | Τον άφησε χτυπημένο στο κεφάλι κι έφυγε: Ένοχος για τον θάνατο του 19χρονου

κρήτη-τον-άφησε-χτυπημένο-στο-κεφάλι-κ-704110

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ο 26χρονος Βρετανός κατηγορούμενος που κάθισε στο εδώλιο με την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης για την υπόθεση του θανάτου του 18χρονου Βρετανού μετά από συμπλοκή τον Αύγουστο του 2015, στα Μάλια.

Το δικαστήριο ωστόσο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος (ομόφωνα) και έτσι η ποινή που του επιβλήθηκε είναι τέσσερα έτη με τριετή αναστολή και τον όρο να μην προσεγγίζει την οικογένεια του θύματος.

Νωρίτερα ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου Βρετανού.

To επεισόδιο φέρεται να ξεκίνησε όταν ο κατηγορούμενος μαζί με τις Βρετανίδες φίλες του που επέβαιναν σε όχημα, κόρναραν στο δρόμο, όπου βρισκόταν το θύμα και φίλος του. Ο 19χρονος και ο φίλος του ενοχλήθηκαν και ένιωσαν προσβεβλημένοι, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει φραστικό επεισόδιο. Όπως υποστήριξε ο Εισαγγελέας, σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει ότι το θύμα κινήθηκε απειλητικά ή άσκησε βία σε βάρος του κατηγορούμενου.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι το θύμα με το φίλο του εξύβρισαν τις κοπέλες και ο ίδιος κατέβηκε από το όχημα για να τους πει να ζητήσουν συγνώμη. Όπως ισχυρίστηκε ο 26χρονος απώθησε το 19χρονο και του έδωσε ένα χαστούκι για να τον συνεφέρει. Ο Εισαγγελέας ωστόσο απέρριψε τον ισχυρισμό και ανέφερε πως … όχι χαστούκι δεν ήταν, αλλά ήταν γρονθοκόπημα! Και μάλιστα το αποτέλεσμα ήταν το θύμα που ήταν μεθυσμένο, να πέσει ανάσκελα με το κεφάλι.

Στα Δικαστήρια βρέθηκαν συγγενείς και του κατηγορούμενου και κυρίως του θύματος, ενώ για την υπόθεση υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από βρετανικά μέσα με απεσταλμένους και ανταποκριτές που καλύπτουν την εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Ο άτυχος Βρετανός που κατάγεται από εύπορη οικογένεια, βρισκόταν στην Κρήτη στο πλαίσιο ταξιδιού στην Ευρώπη που έκανε με τέσσερις φίλους του για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook