Κρήτη | Τι γυρεύει το… ελικόπτερο στην εθνική; | Photos

κρήτη-τι-γυρεύει-το-ελικόπτερο-στην-149190

ellllllΟι φωτογραφίες είναι απολύτως αληθινές κάνοντας στην αρχή τον γύρο του facebook και δημιουργώντας ερωτηματικά αλλά κυρίως μεγάλη έκπληξη σε όσους το αντίκρισαν μπροστά τους.

Ο λόγος για ένα ελικόπτερο το οποίο μεταφέρεται από ιδιωτικό όχημα και εμφανίστηκε στην εθνική οδό Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου, με κατεύθυνση προς τις Γούβες. Για το ασυνήθιστο αυτό θέαμα γράφει αναγνώστης του ekriti.gr:

ellll«Το έφτασα πάνω από τη Χερσόνησο. Πίσω του ήταν μια ουρά 30 περίπου αυτοκινήτων. Εγώ τελευταίος.

Είπα να τηρήσω επ’ ακριβώς τα όρια ταχύτητας. Το ίδιο έκαναν κι άλλοι πολλοί. Οι περισσότεροι έψαχναν τα κρυφά κουτιά των συστημάτων που ελέγχουν τα όρια ταχύτητας. Κάθε τρία λεπτά κι ένα απότομο φρενάρισμα.

Φυσικά οι ταχύτητες δεν ξεπερνούσαν τα 60-70 χιλ/ώρα. Στις ευθείες, βέβαια. Κι όλα αυτά σε μια οδό που φέρει τον βαρύ χαρακτηρισμό «ταχείας κυκλοφορίας».

Υπήρχε κι ένα αυτοκίνητο με κρατικές πινακίδες μπροστά μου. «Κάποιος παράγοντας του κράτους», είπα. Αλλά εκείνος δεν το πολυσκέφτηκε. Πάτησε γκάζι και… αντίο!

eeellΚατάφερα να προσπεράσω το… αεροπλανοφόρο όχημα στην ανηφόρα του Βραχασίου. Για να πω την αλήθεια, παρανόμησα λίγο. Πάτησα διπλή γραμμή. Γιατί αν τηρούσα επακριβώς τις (αρχαίες) πινακίδες οδικής σήμανσης, μπορεί να έφτανα βράδυ στον προορισμό μου.

elllikoΔεν είμαι ειδήμων, δεν γνωρίζω αν κινούνται νόμιμα τα ελικόπτερα στην αποκαλούμενη εθνική οδό. Μάλλον θα είναι καθ’ όλα νόμιμος ο άνθρωπος. Εγώ, όμως, ο αφελής οδηγός που θέλω να είμαι νόμιμος, αναρωτιέμαι: Αν πηγαίνει ένα πολύ βαρύ όχημα μπροστά μου (με πολύ χαμηλή ταχύτητα) σε ποιό σημείο της εθνικής θα μπορέσω να το προσπεράσω χωρίς να κινδυνεύω;»

Πηγή: ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook