Κρήτη | Την Τρίτη η συνέχεια της δίκης για το φονικό στο Ροτάσι

κρήτη-την-τρίτη-η-συνέχεια-της-δίκης-γ-194432

rotasiΔιεκόπη για την Τρίτη στις 11 το πρωί η κεκλεισμένων των θυρών δίκη στο Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων του 19χρονου που φέρεται να σκότωσε συνομήλικό του, κατά τη φονική συμπλοκή στο Ροτάσι το Σεπτέμβριο του 2012.

Πρωτόδικα το δικαστήριο έκρινε ένοχο το 19χρονο σήμερα νεαρό και επέβαλε τον εγκλεισμό του για 13 χρόνια σε αναμορφωτήριο στο Βόλο. Παράλληλα του απαγόρευσε την επιστροφή στο Ροτάσι μέχρι τα 21 του χρόνια, αλλά και κάθε είδους συναναστροφή με μέλη της οικογένειας του νεκρού.

Τότε ο νεαρός κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε πως έριξε τη μαχαιριά για να αμυνθεί, γιατί κινδύνευε η ζωή του. Στην πρώτη δίκη, ωστόσο, ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 39χρονου θείου του θύματος, που επίσης τραυματίστηκε κατά τη συμπλοκή.

Ήταν 3 το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου, όταν έξω από το Ροτάσι, στο δρόμο προς Εθιά, ο καβγάς μεταξύ ανήλικων και ενήλικων ανδρών άναψε. Η έντονη λογομαχία έδωσε τη θέση της στα όπλα, στα μαχαίρια και στις μαγκούρες. Τραγικός απολογισμός ένας 17χρονος νεκρός και τρεις ακόμη τραυματίες και από τις δύο πλευρές.

Αρχικά οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Χάρακα και εν συνεχεία στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο αλλά και στο ΠΑΓΝΗ. Χωρίστηκαν υπό το φόβο επεισοδίων ανάμεσα στα μέλη των οικογενειών.

Για τους ενήλικους που φέρονται να συμμετείχαν στο περιστατικό, καθώς η υπόθεση διαχωρίστηκε, με βάση το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου παραπέμφθηκαν σε δίκη, και συγκεκριμένα ο 44χρονος πατέρας του ανήλικου – 17 χρονών τότε – δράστη, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της συμπλοκής, και ο 21χρονος αδελφός του κατηγορούμενου, ο οποίος διώκεται για συμπλοκή και επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού, αλλά και ο 22χρονος γαμπρός του, ο οποίος κατηγορείται για συμπλοκή. Επίσης σε δίκη παραπέμπεται ο 39χρονος θείος του νεκρού, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

 

Πηγή : neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook