Χανιά | Τελετή αποφοίτησης στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην φυλακή της Αγιάς

χανιά-τελετή-αποφοίτησης-στο-σχολείο-708342

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Παναγιώτης Σημανδηράκης, παραβρέθηκαν χθες, Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018, στην «Τελετή Αποφοίτησης και Ευαισθητοποίησης» του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων, που λειτουργεί στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων.

Η Τελετή περιελάμβανε απαγγελίες ποιημάτων σημαντικών δημιουργών, αλλά και ποιημάτων που οι ίδιοι οι μαθητές του Σχολείου έχουν γράψει, όπως και τραγούδια ερμηνευμένα από τους ίδιους, με την αρωγή εθελοντών Χανιωτών Καλλιτεχνών που εργάζονται μαζί τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ένα μεγάλο μέρος των Εκπαιδευτικών που διδάσκουν στο Σχολείο είναι επίσης εθελοντές. Το Σχολείο λειτουργεί με επιτυχία και με την αμέριστη στήριξη τόσο της Διεύθυνσης του Καταστήματος Κράτησης, όσο και της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ιδιαιτέρως των δύο στελεχών της, που παραβρέθηκαν στη χθεσινή εκδήλωση.

Με ξεχωριστή συγκίνηση, ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι τα απολυτήρια που είχε την τιμή να δώσει ήταν από τις πιο σημαντικές στιγμές της θητεία του στην Π.Ε. Χανίων, υπογράμμισε τη σημασία της λειτουργίας του Σχολείου στο Κατάστημα και ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές να λήξει όσο το δυνατόν το ταχύτερο η παραμονή τους εκεί, που είναι αποτέλεσμα κακών στιγμών και συγκυριών, και να συνεχίσουν τη ζωή τους με τις οικογένειές τους, όπως την επιθυμούν. Στο ίδιο συγκινητικό κλίμα, ο κ. Σημανδηράκης χαρακτήρισε την Τελετή ένα ξεκλείδωμα συλλογικών συναισθημάτων, εκφράζοντας με αυτά τα λόγια τα συναισθήματα όλων των παρευρισκομένων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook