Κρήτη | Τίμησε τη μνήμη του Μπικάκη ο Πάνος Καμμένος | Επεισόδιο με τουρκικά F16 | Photos

κρήτη-τίμησε-τη-μνήμη-του-μπικάκη-ο-πά-209001

panos_kammenosΝέα τουρκική πρόκληση σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής πάνω από τα Ίμια. Την ώρα που ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος πραγματοποιούσε ρίψη στεφάνου από ελικόπτερο στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, τιμώντας τους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους στην κρίση των Ιμίων το 1996, σημειώθηκε εμπλοκή, καθώς δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 επιχείρησαν να «παρενοχλήσουν» το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο έλληνας υπουργός.

kam3Αμέσως «σηκώθηκαν» δύο ελληνικά F-16 και έφθασαν στο σημείο όπου και σημειώθηκε εμπλοκή. Η πρόθεση του κ. Καμμένου να ρίξει στεφάνι στα Ίμια είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Άγκυρας και αυτό είχε δημοσιοποιηθεί και μέσα από τον τουρκικό Τύπο, συγκεκριμένα τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Σαμπάχ».

kam4Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε στον Αμύγδαλο δίπλα στους Παρανύμφους, τόπο καταγωγής του Μ. Μπικάκη για να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις στη μνήμη του Κρητικού ήρωα. Ο Π. Καμμένος βρίσκεται εκεί για να τιμήσει τον ήρωα της Κυπριακής τραγωδίας Μανώλη Μπικάκη καταθέτοντας στεφάνι στον τάφο του καταδρομέα. Συγκινημένος τραγούδησε κι ο ίδιος τον εθνικό ύμνο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη μνήμη του Κρητικού ήρωα.

kam1Ποιός είναι ο Μανώλης Μπικάκης

Υπενθυμίζεται ότι ο Μανώλης Μπικάκης (δες εδώ) έλαβε μέρος στον πόλεμο ενάντια στην εισβολή των Τούρκων στη Κύπρο το 1974,υπηρετώντας στην Α΄ Μοίρα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛ.ΔΥ.Κ.). Έμεινε στην ιστορία για την ηρωική προσπάθεια που έκανε πολεμώντας επί τέσσερεις ημέρες μόνος του και ενώ τον θεωρούσαν οι συμπολεμιστές του νεκρό, αφού αποσπάστηκε από τις υπόλοιπες δυνάμεις. Κατέστρεψε έξι τουρκικά τεθωρακισμένα άρματα Μ48-Α2 με αντιαρματικά βλήματα ΠΑΟ. Αφού απολύθηκε από το Στρατό, στη συνέχεια εργάστηκε ως οικοδόμος έως το 1994, όπου και σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών. Τιμήθηκε μετά θάνατον από την Λέσχη Καταδρομέων Ημαθίας με ειδική πλακέτα που απεστάλη από τον τότε Πρόεδρο της Λέσχης Στέφανο Δρούγκα, στους γονείς του στην Κρήτη.

kam2

kam5

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook