Κρήτη | Τέσσερις στο σκαμνί για την άγρια δολοφονία

κρήτη-τέσσερις-στο-σκαμνί-για-την-άγρι-688360

Στις 12 Ιουνίου αναμένεται να εκδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η υπόθεση της άγριας δολοφονίας του  39χρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ, το πτώμα του οποίου βρέθηκε πεταμένο σε ρέμα στην περιοχή της Ροδιάς.  Ο άτυχος άνδρας, πατέρας δύο παιδιών, έπεσε θύμα μιας καλοστημένης παγίδας που του είχαν στήσει την παραμονή των περυσινών Φώτων. Του έδωσαν ραντεβού με κάποιο πρόσχημα στην περιοχή του Σκαφιδαρά, τον χτύπησαν θανάσιμα και στη συνέχεια ξεφορτώθηκαν το πτώμα σε μία ρεματιά όπου και εντοπίστηκε λίγες ημέρες αργότερα.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο 34χρονος συνεταίρος του θύματος, ο οποίος μάλιστα τις πρώτες ημέρες της εξαφάνισης του φίλου του έπαιζε θέατρο σε συγγενείς, ΕΛ.ΑΣ και facebook.  Συνολικά παραπέμπονται τέσσερα άτομα. Εκτός από τον 34χρονο συνεταίρο, παραπέμπονται επίσης ένας 25χρονος από την Αθήνα, ένας 24χρονος, τον οποίο αποκαλούν «μποξέρ», και μία 31χρονη Ηρακλειώτισσα,  η οποία την περίοδο εκείνη διατηρούσε σχέση με τον συνέταιρο του θύματος.

Είχε ειπωθεί μάλιστα ότι της είχε συστηθεί ως πράκτορας μυστικών υπηρεσιών της Αμερικής.  Οι τρεις άνδρες παραμένουν προφυλακισμένοι, ενώ στην κοπέλα έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Όσο για τους εμπλεκόμενους νεαρούς, υπάρχει αλληλοκάρφωμα, αφού ο ένας επιχειρεί να ρίξει την ευθύνη της δολοφονίας στον άλλον. Να σημειωθεί ότι αρχικώς συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν ο συνέταιροςκαι ο 25χρονος, στην πορεία όμως δόθηκαν στοιχεία για τον μυστηριώδη «μποξέρ».

Από την πρώτη στιγμή ο 34χρονος συνέταιρος του 39χρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ επιχείρησε να δημιουργήσει ένα ισχυρό άλλοθι για τον εαυτό του. Τόσο στην Αστυνομία όσο και στους συγγενείς του θύματος ο 34χρονος έπαιζε θέατρο και έκλαιγε για τον αγνοούμενο φίλο και συνεργάτη του, προσπαθώντας με πειθώ και φλυαρίες να παραπλανήσει την ΕΛ.ΑΣ. και να στρέψει τις έρευνες σε άλλη κατεύθυνση.

Οι… φιλότιμες προσπάθειές του να απομακρυνθούν οι υποψίες από πάνω του μάλλον γύρισαν μπούμερανγκ, αφού πέτυχαν το αντίθετο αποτέλεσμα. Οι αστυνομικοί τον τοποθέτησαν στο κέντρο της έρευνας μέχρι που επιβεβαιώθηκαν από τις απαντήσεις που πήραν από  την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και τις κάμερες ασφαλείας. Το υλικό που αλίευσαν πρόδωσε  το ένοχο μυστικό της εμπλεκόμενης παρέας.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook