Κρήτη | Συνάντηση 7ης Υ.ΠΕ για τη λειτουργία της Ρευματολογικής Κλινικής

κρήτη-συνάντηση-7ης-υ-πε-για-τη-λειτουρ-326639

Συνάντηση με θέμα τη λειτουργία της Ρευματολογικής Κλινικής και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πάσχοντες, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016, στις 12.00 το μεσημέρι, στα γραφεία της 7ης Υ.ΠΕ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν η Δρ. Τριχοπούλου Άννα , Υποδιοικήτρια 7ης Υ.ΠΕ, ο ιατρός κ. Σιδηρόπουλος Πρόδρομος, Δ/ντής Ρευματολογικής κλινικής ΠΑΓΝΗ, η κα Κουτσογιάννη Κατερίνα, Πρόεδρος Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης και ο κ. Παπαδάκης Ιωάννης, Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης τέθηκαν προβληματισμοί, αιτήματα και προτάσεις, με στόχο τη καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς. Ειδικότερα τα θέματα που απασχόλησαν ήταν:

1. Η στελέχωση της Ρευματολογικής Κλινικής με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό. Στη παρούσα φάση η Ρευματολογική κλινική είναι στελεχωμένη με 1 ιατρό ΕΣΥ, 2 ιατρούς μέλη ΔΕΠ, 4 ειδικευόμενους ιατρούς και 1 επικουρικό. Για την καλύτερη λειτουργία της κλινικής, ζητήθηκε η προκήρυξη της κενής οργανικής θέσης του Ρευματολόγου του υπάρχει και η υποστήριξη με μια επιπλέον θέση επικουρικού ιατρού, αιτήματα στα οποία η Υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης δεσμεύθηκε ότι θα προωθήσει για την υλοποίηση τους.

2. Η εκπαίδευση γενικών ιατρών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε σχέση με τη διάγνωση και τη θεραπεία της Ρευματοπάθειας, με στόχο την αποσυμφόρηση της κλινικής και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

3. Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί επίσης εκπαίδευση ιατρών και νοσηλευτριών νοσοκομείων των άλλων νομών της Κρήτης, έτσι ώστε οι θεραπείες και οι εγχύσεις στους ασθενείς να γίνονται στον τόπο διαμονής τους, προς αποφυγή της οικονομικής και ψυχολογικής τους επιβάρυνσης λόγω της μετάβασης τους στο Ηράκλειο για θεραπεία. Τέλος συμφωνήθηκε και από τα δύο μέρη, η μεταξύ τους συνεργασία σε μελλοντικές ενέργειες, με στόχο τη βελτίωση παροχής υπηρεσιών στους Ρευματοπαθείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook