Κρήτη | Συνάντηση Περιφερειάρχη με δημάρχους για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων

κρήτη-συνάντηση-περιφερειάρχη-με-δημ-316513

Σύσκεψη-συνάντηση με τους δημάρχους της Κρήτης για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης, που είναι ο πρώτος ολοκληρωμένος στην Ελλάδα, καθώς επίσης για τα έργα που είναι έτοιμα προς δημοπράτηση συγκάλεσε σήμερα στη Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο Περιφερειάρχης, παρόντων των Αντιπεριφερειαρχών Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, Βιργινίας Μανασάκη, Νίκου Καλογερή, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Πιτσούλη, τόνισε στην συνάντηση των δημάρχων ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που ορίζει η νομοθεσία αλλά και αυτά που θέλουν οι πολίτες της Κρήτης για την λύση διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί.

2«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την έγκριση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης αλλά και την έγκριση των έργων τα οποία είναι έτοιμα προς δημοπράτηση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι θα καταλήξουμε στη λύση που πρέπει ούτως ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημοπρατηθούν οι δυο μονάδες οι οποίες είναι της Χερσονήσου και του Αμαρίου. Προετοιμάζεται η Σητεία και έχουμε και την έγκριση των 108 εκ. ευρώ που είναι στον περιφερειακό μας σχεδιασμό για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Κρήτη. Εκτιμώ ότι θα έχουμε θετική έκβαση και λύση όλων των εκκρεμοτήτων και μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα οι φορείς οι οποίοι είναι υπεύθυνοι θα μπορέσουν να δημοπρατήσουν τα έργα πολύ πιο μπροστά από τις τελικές εγκρίσεις. Υπάρχει η πολιτική βούληση, υπάρχουν οι δεσμεύσεις και θα υλοποιηθούν αυτά που ορίζει και η νομοθεσία αλλά και αυτά που θέλουν οι πολίτες της Κρήτης».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου, και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κρήτης, Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε: «Είχαμε με τον Περιφερειάρχη ενημερωτική συνάντηση σε σχέση με την εφαρμογή του νέου εθνικού σχεδιασμού και την παράλληλη εφαρμογή του ΠΕΣΔΑΚ. Επιδεικνύεται και από τις δυο πλευρές πνεύμα κατανοήσεως, θα συνεχίσουμε, επιθυμία μας είναι να μην χαθεί κανένα έργο».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook