Κρήτη | Συμβάσεις για έργα-παρεμβάσεις στη ΠΕ Λασιθίου υπέγραψε σήμερα ο Αρναουτάκης

κρήτη-συμβάσεις-για-έργα-παρεμβάσεις-458771

Συμβάσεις με προϋπολογισμό 487.500 ευρώ για την εκτέλεση έργων-υποδομών στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Πρόκειται για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου Αμμούδας δήμου Αγ. Νικολάου» με προϋπολογισμό 247.500 ευρώ, και την υπογραφή σύμβασης «Αντικατάσταση φθαρμένων μεταλλικών στηθαίων οδοστρωμάτων-διαγραμμίσεις στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου» με προϋπολογισμό 240.000 ευρώ στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος οδικής ασφάλειας που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης στο νησί.

Η χρηματοδότηση και των δυο έργων διασφαλίστηκε από την Περιφέρεια Κρήτης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του για τα δυο έργα (γήπεδο Αμμούδας και αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας) υπογράμμισε:

«Κάναμε ένα σχεδιασμό με τον δήμαρχο Αγ. Νικολάου που υλοποιούμαι με γοργούς ρυθμούς και αυτό μας ικανοποιεί. Είναι η 2η αθλητική εγκατάσταση που γίνεται στο δήμο Αγ. Νικολάου με το γήπεδο της Αμμούδας. Θέλουμε να ενισχύσουμε τον αθλητικό τουρισμό και πρέπει να βελτιώσουμε στην κατεύθυνση αυτή τις αθλητικές υποδομές. Στο σχεδιασμό τον δικό μας τον επόμενο χρόνο είναι να προετοιμάσουμε και το γήπεδο στο Σίσι. Από τη στιγμή που η νεολαία μας ασχολείται με τον αθλητισμό πρέπει εμείς ως Αυτοδιοίκηση να κατασκευάζουμε, να βελτιώνουμε, και να εξελίσσουμε τις αθλητικές υποδομές.

Σε όλη την Κρήτη η Περιφέρεια καταβάλλει κάθε προσπάθεια, παρά τις δυσκολίες των καιρών να κάνουμε παρεμβάσεις σε κάθε δήμο ειδικά σε αθλητικές υποδομές» και πρόσθεσε: «Επίσης υπογράψαμε σήμερα με τον ανάδοχο του έργου για στηθαία ασφαλείας για την ΠΕ Λασιθίου, συνεχίζουμε τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει για την οδική ασφάλεια για μια συνολική βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου στην Κρήτη».

Από την πλευρά του δήμαρχος Αγ. Νικολάου Αντώνης Ζερβός ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την νέα αθλητική υποδομή ανέφερε: «Για την επόμενη χρονιά προγραμματίζεται τη δημιουργία του αντίστοιχου χώρου στο Σίσι όπου πρόσφατα ο δήμος αγόρασε οικόπεδο 8,5 στρεμμάτων. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφερειάρχη για την συνεργασία και την στήριξη που επεκτείνεται και σε πολλά άλλα θέματα. Σιγά-σιγά δημιουργούμε τις υποδομές για να εισέλθουμε δυναμικότερα στον τομέα του αθλητικού τουρισμού. Έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σοβαρά βήματα».

Οι συμβάσεις υπογράφηκαν σήμερα στην Περιφέρεια από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγίας Πετράκη, του δημάρχου Αγ. Νικολάου Αντώνη Ζερβού των στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης Γιώργου Παπαδάκη, Καίτης Ιερωνυμάκη και Μανόλη Γωνιανάκη.

Αντικατάσταση στηθαίων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ΠΕ Λασιθίου

Προϋπολογισμός 240.000 ευρώ, μειοδότης η εταιρεία «ΝΟΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ». Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση άμεσων και βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων για τη συντήρηση και βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Οι εργασίες που προβλέπονται αφορούν την αντικατάσταση των φθαρμένων μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας (ΜΣΟ) και των φθαρμένων στηθαίων τεχνικών έργων (ΣΤΕ), σε διάφορα σημεία που έχουν υποστεί φθορές κυρίως από τροχαία ατυχήματα αλλά και από φυσιολογική φθορά, όπως επίσης και την οριζόντια σήμανση (διαγράμμιση οδοστρώματος) σε θέσεις που θα υποδειχθούν στον ανάδοχο από την αρμόδια υπηρεσία κατόπιν προτεραιοτήτων και θα αφορούν στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Π.Ε. Λασιθίου.

Ειδικότερα οι εργασίες που προβλέπονται να εκτελεστούν με την παρούσα εργολαβία είναι:

• Αποκατάσταση των κατεστραμμένων μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας.

• Επισκευές σε φθαρμένα κιγκλιδώματα γεφυρών ΣΤΕ-1.

• Διαγράμμιση ορίων και άξονα (όπου αυτό είναι εφικτό λόγω πλάτους οδοστρώματος) σε τμήματα του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου που θα υποδειχθούν από τη Διευθύνουσα υπηρεσία.

Προμήθεια-τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου Αμμούδας δήμου Αγ. Νικολάου

Το έργο αφορά στην «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΜΜΟΥΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ». Το γήπεδο βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου και το εμβαδόν του είναι 6.400m2 (100,00m X 64,00m). Στο γήπεδο έχουν γίνει οι εργασίες υπόβασης (στραγγιστήρια) και υπολείπονται κάποιες εργασίες όπως το στρώσιμο, οι κλίσεις, κ.τ.λ. ώστε να μπορέσει το γήπεδο να υποδεχτεί τον συνθετικό χλοοτάπητα επάνω σε σταθερή επιφάνεια.

• Σκοπός του έργου:

-η ενίσχυση, προώθηση του αθλητισμού

-η εξοικονόμηση υδάτινων πόρων

-η χρήση και η συντήρηση του γηπέδου, χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook