Κρήτη | Συζήτηση για την ένταξη της Σπιναλόγκας στα Μνημεία της Unesco

κρήτη-συζήτηση-για-την-ένταξη-της-σπιν-370829

Μια εξαιρετικά χρήσιμη συνάντηση για τον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων στη σύνταξη του φακέλου της υποψηφιότητας για την ένταξη της Σπιναλόγκας στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, την ολοκλήρωση, την τεκμηρίωση των κριτηρίων που θα προταχθούν για να στηριχθεί η υποψηφιότητα και τη διαδικασία που προβλέπεται, πραγματοποιήθηκε, στο ξενοδοχείο «Blue Palace» στην Πλάκα.

Πρόκειται για τη συνάντηση η οποία είχε κατ’ αρχήν οριστεί να γίνει στο Υπουργείο Πολιτισμού στην Αθήνα, κατόπιν όμως ωριμότερης σκέψης, κρίθηκε πιο παραγωγικό και χρήσιμο, τα στελέχη του υπουργείου να επισκεφθούν εκ νέου το νησί και στη συνέχεια να συζητηθούν εδώ, με ορατό το ίδιο το νησί της Σπιναλόγκας, οι λεπτομέρειες του «οδικού χάρτη», μέχρι την κατάθεση του φακέλου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, η Ευγενία Γερούση – εθνική εκπρόσωπος για τα ελληνικά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, διευθύντρια της ειδικής Υπηρεσίας Προώθησης και Προβολής του έργου του ΥΠ.ΠΟ, η Τζούλια Παπαδημητρίου Τμηματάρχης της Διεύθυνσης Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με αρμοδιότητα για τους διεθνείς οργανισμούς, μεταξύ αυτών και της UNESCO. Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου συμμετείχαν η προϊσταμένη Χρύσα Σοφιανού, η αρχαιολόγος – υπεύθυνη για τη Σπιναλόγκα Γεωργία Μοσχόβη, η αρχιτέκτων της Εφορείας Δάφνη Χρονάκη και ο αρχαιολόγος Νικ. Πανουτσόπουλος.

Τέλος, παρόντες στη συνάντηση ήταν και η τριμελής ομάδα που συντάσσει το φάκελο της υποψηφιότητας, αποτελούμενη από τους Εύα Μουντράκη αρχιτέκτονα – μηχανικό και τους αρχαιολόγους, Αθηνά Τσαμπανάκη και Στέλιο Λεκάκη.

Πηγή: anatolh.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook