Κρήτη | Συγκλονιστικές μαρτυρίες για την έγκυο που «έσβησε» αβοήθητη: «Βίωνε αφόρητους πόνους»

κρήτη-συγκλονιστικές-μαρτυρίες-για-τ-459374

Κρίσιμες καταθέσεις για τη γυναίκα που «έσβησε» αβοήθητη ενώ βρισκόταν στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης – Ο αναπληρωτής διευθυντής έφευγε από τις εφημερίες και είχε δεχθεί πολλές επιπλήξεις, κατέθεσε ο τότε διοικητής του Νοσοκομείου

Μνήμες από την τραγική υπόθεση του θανάτου της Μαρίας Βουλγαρίδη που «έσβησε» αβοήθητη ενώ είχε εισαχθεί στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο κατά τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της αναβίωσαν την Παρασκευή στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων. Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε το πρωί, ενώ η υπόθεση δικάζεται σε δεύτερο βαθμό.

Πρωτόδικα το δικαστήριο έκρινε ένοχους για ανθρωποκτονία από αμέλεια, τους τρεις γιατρούς: τον τότε αναπληρωτή διευθυντής της Μαιευτικής κλινικής, την τότε ειδικευόμενη γιατρό που βρισκόταν σε εφημερία ετοιμότητας, καθώς και τον ένα από τους δύο, τότε, ειδικευόμενους γιατρούς. Ο τότε αναπληρωτής διευθυντής εκτός από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κρίθηκε ένοχος και για παράβαση καθήκοντος. Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι, σύμφωνα και με την πρόταση του Εισαγγελέα.

Στον τότε αναπληρωτή διευθυντή της κλινικής επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών, στη γιατρό που βρισκόταν σε εφημερία ετοιμότητας ποινή φυλάκισης 2 ετών και στον, τότε, ειδικευόμενο γιατρό ποινή φυλάκισης 1 έτους.

Η άτυχη γυναίκα είχε εισαχθεί στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο καθώς αισθάνθηκε έντονους πόνους κατά τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της και «έσβησε» δύο ώρες μετά την εισαγωγή της. Σύμφωνα με τη δικογραφία, στο νοσοκομείο δεν υπήρχε ειδικευμένος μαιευτήρας-γυναικολόγος, αλλά μόνο ειδικευόμενος. Εκτός από τους δύο γιατρούς απουσίαζε και ο ακτινολόγος.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με τις καταθέσεις των μαρτύρων. Στο εδώλιο κάθονται η τότε ειδικευόμενη γιατρός που βρισκόταν σε εφημερία ετοιμότητας, ο τότε ειδικευμένος ιατρός, ενώ ο τότε αναπληρωτής διευθυντής της Μαιευτικής κλινικής εκπροσωπείται από τον δικηγόρο του.

Για την υπόθεση κατέθεσε μία κοπέλα που βρισκόταν στο διπλανό κρεβάτι με την αδικοχαμένη Βουλγαρίδη και ανέφερε πως η έγκυος βίωνε αφόρητους πόνους ενώ θυμήθηκε πως διαρκώς ζητούσε συγγνώμη καθώς δεν άφηνε τις υπόλοιπες να κοιμηθούν. «Έλαμπε παρά τον πόνο», ανέφερε η μάρτυρας συγκινημένη. Η ίδια ανέφερε πως εκείνο το βράδυ, στις 12 παρά, είδε τον αναπληρωτή διευθυντή με μία γάζα στο σβέρκο. Εκείνος τις καληνύχτισε και αποχώρησε.

Στη συνέχεια κατέθεσε ο τότε διοικητής του Βενιζελείου, λέγοντας πως ο αναπληρωτής διευθυντής έφευγε από τις εφημερίες και ο ίδιος του είχε κάνει πολλές επιπλήξεις. Τότε παρενέβη ο συνήγορος του αναπληρωτή διευθυντή σημειώνοντας πως δεν υπάρχει καμία τέτοια αναφορά στη δικογραφία.

Ο μάρτυρας απάντησε πως γενικά είναι δύσκολο να επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις, καθώς μεγάλο μέρος της διοίκησης αποτελείται από γιατρούς. Θα έπρεπε να είχε ενημερώσει το διευθυντή τομέα για την αποχώρηση του, είπε ο μάρτυρας και σημείωσε πως αυτό ήταν απαραίτητο καθώς αφορά στη χειρουργική.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook