Κρήτη | Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το μπαρ στην παραλιακή που μετατράπηκε σε «εμπόλεμη» ζώνη!

κρήτη-συγκλονιστικές-μαρτυρίες-για-τ-544235

Ασύλληπτες είναι οι μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν όσα εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα του, Σαββάτου σε γνωστό μπαρ της παραλιακής, το οποίο, παρά το προχωρημένο της ώρας, «έσφυζε» από κόσμο που διασκέδαζε.

Μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, ο χώρος μετατράπηκε σε «εμπόλεμη ζώνη» με τις σφαίρες να πέφτουν…βροχή.

Οι θαμώνες πανικόβλητοι έτρεχαν να προστατευθούν κάτω από τραπεζάκια και πίσω από τα μπαρ.

Το γεγονός ότι υπήρξαν δύο τραυματισμοί, ο ένας επί σκοπού, και ο άλλος ως «παράπλευρη απώλεια», είναι απλά τύχη, διότι με βάση τις περιγραφές μαρτύρων που βρέθηκαν στη «ζώνη πυρός», θα μπορούσαν να υπάρξουν και νεκροί!

Αυτόπτες μάρτυρες που βρέθηκαν κυριολεκτικά ανάμεσα στις δύο πλευρές, χωρίς φυσικά να το θέλουν, περιέγραψαν όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια τους. Ένα 24ωρο μετά, δεν μπορούσαν να συνέλθουν από το σοκ, λέγοντας ξανά και ξανά ότι θα μπορούσαν να είχαν τραυματιστεί και οι ίδιοι.

Όπως ανέφεραν, αρχικώς είδαν τον 35χρονο να κοιτά επίμονα και αγριεμένα προς την πλευρά τους. Παραξενεύτηκαν καθώς τον έβλεπαν πρώτη φορά και δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί και τους κοιτούσε τόσο έντονα.

Φυσικά δεν είχαν καταλάβει ότι ο 35χρονος δεν κοιτούσε εκείνους αλλά τα δύο αδέλφια που κάθονταν πίσω τους. Δεν πέρασαν λίγα λεπτά όταν ένα ποτήρι έσκασε στα πόδια τους. Πριν προλάβουν να το συνειδητοποιήσουν, έσκασε και ένα δεύτερο ποτήρι στο τραπέζι τους.

Αντιλήφθηκαν ότι τα ποτήρια τα πετούσε η άλλη παρέα. Ενοχλημένοι από τη συμπεριφορά αυτή κάλεσαν έναν εκ των υπευθύνων του μαγαζιού προκειμένου να του εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους.

Τη στιγμή εκείνη που ενημέρωναν τον εργαζόμενο του μπαρ για το πέταγμα των ποτηριών, ο 35χρονος που άκουσε τη συζήτηση, πετάχτηκε όρθιος, αντιλαμβανόμενος προφανώς ότι τα ποτήρια προορίζονταν για το δικό του τραπέζι και όχι για τους διπλανούς του.

Τότε, όπως περιγράφουν, σηκώθηκαν και οι άλλοι και σχεδόν ακαριαία ξεκίνησε μεγάλος καυγάς με μπουνιές. Όπως πάλευαν, οι εμπλεκόμενοι μετακινήθηκαν προς την εσωτερική πλευρά του μπαρ όπου υπήρχε πολύ περισσότερος κόσμος.

Και ξαφνικά άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί. «Πήγαμε έντρομοι να κρυφτούμε προς το μπαρ. Ακούσαμε όμως πολύ καθαρά εννέα πυροβολισμούς. Μπαμ-μπαμ και πάει λέγοντας.

Ήταν συνεχόμενοι» είναι η ακριβής περιγραφή των αυτοπτών μαρτύρων. Όταν πλέον σταμάτησαν οι πυροβολισμοί, οι εμπλεκόμενοι εξαφανίστηκαν.

Όπως μας είπαν χαρακτηριστικά, ήταν τέτοιος ο τρόμος που σε δευτερόλεπτα άδειασε το μισό μαγαζί.

«Περίπου στις 5 τα ξημερώματα έβλεπες 300 άτομα μέσα στο δρόμο της παραλιακής».

Το ένοπλο επεισόδιο έχει προκαλέσει αναστάτωση και στις οικογένειες των δύο εμπλεκόμενων πλευρών αφού κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τι θα ακολουθήσει.

Ο 35χρονος βρίσκεται εκτός κινδύνου. Τραγική ειρωνεία είναι ότι και ο ίδιος στο παρελθόν είχε τραβήξει όπλο, είχε πυροβολήσει και τραυματίσει Κρητικό μέσα σε μπαρ της παραλιακής, με δεκάδες θαμώνες παρόντες.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση παραπέμφθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης και καταδικάστηκε.

Πηγή: patris.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook