Κρήτη | Στόχος οι 3.500 αθλητές για το «Run Greece 2015»

κρήτη-στόχος-οι-3-500-αθλητές-για-το-run-greece-2015-141589

run1Αθλητικός προορισμός η Κρήτη μέσω του «Run Greece 2015» με 3.500 συμμετοχές είναι ο στόχος ΣΕΓΑΣ- Περιφέρειας Κρήτης-δήμου Ηρακλείου

Η πρώτη οργανωτική σύσκεψη εργασίας για την προετοιμασία του αγώνα πόλης «Run Greece 2015» που συνδιοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Ηράκλειο από τον ΣΕΓΑΣ, την ΠΕ Ηρακλείου, και το δήμο Ηρακλείου στις 26 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης.

Την σύσκεψη συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης με την συμμετοχή στελεχών του ΣΕΓΑΣ, εκπροσώπων του δήμου Ηρακλείου, των εμπλεκόμενων φορέων, εθελοντικών οργανώσεων και υπηρεσιών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης «φέτος ο στόχος μας είναι πολύ μεγαλύτερος, να αναδείξουμε περαιτέρω την Κρήτη ως αθλητικό προορισμό, όπως επίσης οι συμμετοχές αθλητών να ξεπεράσουν τα 3.500 άτομα, σε σχέση με πέρυσι που είχαμε 2.700 άτομα. Το αθλητικό αυτό γεγονός, θα προβάλλει παράλληλα και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στο Ηράκλειο.

Ο κόσμος αγαπάει και αγκαλιάζει τον μαζικό αθλητισμό. Υπάρχουν μάλιστα σκέψεις για την ανάδειξη της Κρήτης, του Ηρακλείου ως προορισμό αθλητικού τουρισμού, να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας ένα ειδικό εκπτωτικό πακέτο, και για αυτό περιμένουμε την ανταπόκριση των εμπλεκόμενων φορέων».

Ο υπεύθυνος μάρκετιγκ του ΣΕΓΑΣ Μάκης Ασημακόπουλος επεσήμανε, ότι, «το Run Greece ξεκίνησε ως ένα επιτυχημένο πρόγραμμα αθλητικού τουρισμού και εδώ στην Κρήτη για 3η χρονιά βρίσκομε θερμή υποστήριξη, τόσο από την Περιφέρεια όσο και από το δήμο Ηρακλείου. Ο στόχος μας είναι να έχουμε ακόμα περισσότερες συμμετοχές. Να μετατρέψουμε ακόμα περισσότερο την Κρήτη σε προορισμό αθλητικού τουρισμού. Μέσα από το Run Greece θα προβάλλουμε και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου τον Ιούνιο, με στόχο οι καλύτεροι Έλληνες αθλητές να διεκδικήσουν την ανάδειξη τους στη σούπερ λίγκα του Ευρωπαϊκού στίβου». Τέλος ο Αντιδήμαρχος αθλητισμού του δήμου Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς τόνισε στις δηλώσεις του: «Γίνεται πλέον θεσμός ο αγώνας, και καλούμε όλους τους Ηρακλειώτες, τους Κρητικούς, τους επισκέπτες μας να πάρουν μέρος σε αυτόν. Αρχίζει να δημιουργείται ένα κίνημα με αθλητές δρόμου, και αυτός είναι στόχος της δημοτικής αρχής. Επίσης αναπτύσσεται ο αθλητικός τουρισμός, και διαθέτουμε όλες τις υποδομές που απαιτούνται για να πετύχουμε τον σκοπό μας».

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook