Κρήτη | Στο στόχαστρο της αστυνομίας τα φιμέ τζάμια των διπλοκάμπινων και τα… γκάζια

κρήτη-στο-στόχαστρο-της-αστυνομίας-τα-137478

diplokampinaΤο φιμέ τζάμι …στο στόχαστρο αλλά και γενικότερα η αντικοινωνική συμπεριφορά που εκείνο αντιπροσωπεύει φαίνεται πως μπαίνει για τα καλά στο κεντρικό πλάνο της ΕΛ.ΑΣ με αλλεπάλληλες εξορμήσεις τόσο στην πόλη του Ηρακλείου όσο και στην ενδοχώρα.

Πιο πιεστικά από ποτέ, οι αποκαλούμενες επιχειρησιακές υπηρεσίες της Αστυνομίας στο Ηράκλειο καλούνται να εφαρμόσουν το νόμο και να «φρενάρουν» τους επικίνδυνους ελιγμούς και τα γκάζια όσων κρύβονται πίσω από τα γνωστά φιμέ τζάμια των 4χ4.

Η πίεση που ασκείται δεν έχει να κάνει μόνο με το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε στο Αντισκάρι αλλά με τον «πόλεμο» της ΕΛ.ΑΣ σε αυτήν την «ριζωμένη» νοοτροπία του «καπετανισμού» που κυριαρχεί στους δρόμους της Κρήτης και τρομοκρατεί φιλήσυχους πολίτες.

Ίσως περισσότερο από ποτέ οι συνθήκες είναι ώριμες για να «στριμωχτούν» οι …νταήδες της ασφάλτου. Αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας που «ασφυκτιά» από τέτοιες συμπεριφορές τραμπουκισμού.

Η Αστυνομία καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, όπως άλλωστε έχει χρέος, και να προχωρήσει στην αυστηρή εφαρμογή του νόμου, χωρίς «εκπτώσεις», χωρίς παρεμβάσεις και «διαμεσολαβήσεις» που επιβάλλουν πολιτικές σκοπιμότητες, συντεκνιές, φιλίες και άλλου τύπου κοινωνικές επαφές.

Τα ζητήματα αυτά αναλύθηκαν εκτενώς σε σύσκεψη που έγινε χτες το πρωί υπό τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγο Μανόλη Παραβολιδάκη. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, ταξίαρχος Μιχάλης Καραμαλάκης, ο βοηθός της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, ταξίαρχος Γιώργος Σκανδαλάκης, ο Διοικητής της Ασφάλειας Ηρακλείου, Γιώργος Κονσολάκης, ο Διοικητής της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης, Νίκος Σπυριδάκης και οι Διοικητές των ΤΑΕ Ηρακλείου και Μεσαράς, κ. Κανακουσάκης και Ζαϊμάκης.

Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι τα όσα συζητήθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες δεν ήταν απλώς …φιλολογική συζήτηση. Ζητήθηκαν συγκεκριμένα πράγματα, ειπώθηκαν αλήθειες-κάποιες πικρές-και δόθηκαν ρητές οδηγίες. Απομένει τώρα να δούμε και τα αποτελέσματα με την πρόοδο του χρόνου.

Πηγή: cretalive

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook