Κρήτη | Στο ΚΑΤ φοιτητής που έμεινε παράλυτος εξαιτίας τροχαίου

κρήτη-στο-κατ-φοιτητής-που-έμεινε-παρά-366484

Δεν έχουν τέλος οι άσχημες ειδήσεις στην Κρήτη που σχετίζονται με τα τροχαία ατυχήματα και έχουν θύματα και νεαρούς ανθρώπους. Το φετινό Πάσχα στην Κρήτη θα το θυμάται για μία ζωή η οικογένεια ενός 20χρονου φοιτητή,ποδοσφαιριστή στον Δωριέα Καστελλίου, ο οποίος τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα στο Ηράκλειο.

Το παλικάρι, ο Μ.Ν., μπορεί να κατάφερε να επέζησε από το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου, δίχως να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία του, ωστόσο το κάταγμα που υπέστη στον αυχένα του ήταν τέτοιο, που προκλήθηκε σφοδρή πίεση στο νωτιαίο μυελό με αποτέλεσμα και την παράλυση στο υπόλοιπο σώμα του και συγκεκριμένα από το λαιμό και κάτω.

Με τη μεταφορά του στο νοσοκομείο κρίθηκε απαραίτητο να εισαχθεί στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, χωρίς όμως ωστόσο να χρειαστεί να διασωληνωθεί.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του που ήρθαν από την Αθήνα για να περάσουν το Πάσχα με το παιδί τους και αδυνατούσαν να συνειδητοποιήσουν πώς από τη μία στιγμή στην άλλη ο νεαρός καλείται να ανέβει το δικό του Γολγοθά, ως τετραπληγικός πλέον και με το δεδομένο ότι η βλάβη στην αυχενική μοίρα του νωτιαίου μυελού προκάλεσε και παράλυση και των τεσσάρων άκρων.

Λόγω του ότι η οικογένεια μένει μόνιμα στην Αθήνα, κινήθηκαν οι διαδικασίες μεταφοράς του παλικαριού σε εξειδικευμένο κέντρο της πρωτεύουσας. Βρέθηκε κρεβάτι στο ΚΑΤ και η επιχείρηση αερομεταφοράς από το αεροδρόμιο Ηρακλείου προς την Ελευσίνα που ξεκίνησε το μεσημέρι ολοκληρώθηκε νωρις το απόγευμα με επιτυχία.

Στο πλευρό του και οι δικοί του άνθρωποι, ενώ στο ΚΑΤ αναμένεται να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις και σε χειρουργική επέμβαση για αποκατάσταση της σπονδυλικής στήλης και γενικότερα σε πρόγραμμα αποκατάστασης.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook