Κρήτη | Στη φυλακή το πλήρωμα του σκάφους με τον 1,5 τόνο «σοκολάτα» κάνναβης

κρήτη-στη-φυλακή-το-πλήρωμα-του-σκάφου-661796

«Είχαμε πάρει απόπλου από τη Λαττάκεια της Συρίας μετά από έλεγχο, με προορισμό την Τύνιδα, όπου θα πηγαίναμε το σκάφος προς πώληση. Δεν γνωρίζαμε τίποτα ούτε εγώ ούτε το υπόλοιπο πλήρωμα για τις ναρκωτικές ουσίες που βρίσκονταν σε κρύπτη του σκάφους και κλεισμένα με λαμαρίνες». Αυτό φέρεται να υποστήριξε σήμερα στην εισαγγελία Πειραιά, ο πλοίαρχος του αλιευτικού σκάφους «CELINE STAR» που εντοπίστηκε νότια της Κρήτης με 48 συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή «σοκολάτας» βάρους 1.269,45 κιλών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Κρήτη | Βίντεο – ντοκουμέντο από το ρεσάλτο στο πλοίο με τους 1,3 τόνους χασίσι

Ο 44χρονος πλοίαρχος του αλιευτικού, μαζί με τα άλλα τρία μέλη του πληρώματος, ηλικίας 48,45 και 42 ετών, όλοι υπήκοοι Συρίας, κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα και οδηγήθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι, είναι για παράνομη συγκρότηση από κοινού και ένταξη από κοινού σε εγκληματική οργάνωση, που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργηματικών πράξεων που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία για τα ναρκωτικά και παράνομη διακίνηση από κοινού με δράστες που δρουν στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης κατ΄επάγγελμα, και με το προσδοκώμενο όφελος να ξεπερνά τις 75.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως ναρκωτικές ουσίες ήταν κρυμμένες κατά τέτοιο τρόπο, που δυσκόλεψαν τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά του Λιμενικού στον εντοπισμό τους. Βρίσκονταν σε κρύπτη μπροστά από δύο δεξαμενές νερού και σκεπασμένα με διάφορα μπαχαρικά, κανέλα και καφέ προκειμένου να μην μπορούν να εντοπιστούν από τους σκύλους.

Οι λιμενικοί αναγκάστηκαν μάλιστα να κόψουν τις λαμαρίνες, κάνοντας το σκάφος «φύλλο και φτερό».

Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται, καθώς αναζητούνται οι αποστολείς και παραλήπτες του φορτίου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν φαίνεται να έχει ξαναπασχολήσει το συγκεκριμένο σκάφος τις ελληνικές αρχές, έστω και με άλλη ονομασία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι τέσσερις Σύροι αρνούνται την εμπλοκή τους, ωστόσο φέρεται να είναι «στρατολογημένοι». Αρχικά είχαν δηλώσει ότι ο σκοπός του πλοίου ήταν η διενέργεια αλιείας, ωστόσο δεν εντοπίστηκε πάνω στο σκάφος αλιευτικός εξοπλισμός, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Ο εντοπισμός των ναρκωτικών ουσιών έγινε μετά από πληροφορίες που έφτασαν την Πέμπτη 1η Μαρτίου στη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από την υπηρεσία Γαλλικών Τελωνείων.

Υπενθυμίζεται πως και τον Δεκέμβριο, μετά από συνεργασία των δυο συγκεκριμένων υπηρεσιών, είχε κατασχεθεί το ρυμουλκό «Andreas» – και πάλι στην Κρήτη – το οποίο μετέφερε 6.177,8 κιλά κατεργασμένης κάνναβης. Το σκάφος είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από την Κύπρο, προσέγγισε τις ακτές της Λαττάκειας στη Συρία και είχε δηλώσει τελικό προορισμό του τη Μάλτα.

Ως προς τους «εγκεφάλους», εξετάζεται εάν πρόκειται για κύκλωμα προέλευσης Συρίας και Λιβάνου, και δεν αποκλείεται το ίδιο κύκλωμα να κρύβεται πίσω από μεταφορά ναρκωτικών με το «CELINE STAR».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook