Κρήτη | Στη φυλακή ο προπονητής για το βιασμό αθλήτριας | 12 χρόνια κάθειρξη

κρήτη-στη-φυλακή-ο-προπονητής-για-το-β-257856

dikiΣτη φυλακή οδηγείται ο 54χρονος προπονητής για τον βιασμό 14χρονης αθλήτριας, καθώς το Δικαστήριο του επέβαλλε ποινή κάθειρξης 12 ετών με την έφεσή του να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ένοχος κατ’ εξακολούθηση για την πράξη του βιασμού κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, ο γυμναστής, για το βιασμό 14χρονης πριν από περίπου 14 χρόνια.

«Ακούστε την κραυγή αυτής της κοπέλας που ήρθε εδώ μετά από τόσα χρόνια και ξεγύμνωσε την ψυχή της ενώπιόν μας», με αυτά τα λόγια, νωρίτερα ολοκλήρωσε την πρότασή της η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου, η οποία πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο 54χρονος γυμναστής.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας ανέφερε ότι, όπως προέκυψε από τη διαδικασία, ο κατηγορούμενος βίασε από το 2001 μέχρι το 2002 τουλάχιστον τέσσερις φορές την ανήλικη.

«Είχε κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη των γονιών της αλλά και της ίδιας», είπε η εισαγγελέας, η οποία συνέχισε λέγοντας: «Με το ταλέντο που φάνηκε ότι έχει και κατά την απολογία του, καθήλωσε τη βούληση της 14χρονης. Είχε αντιληφθεί ότι ήταν ένα ευάλωτο κορίτσι και το εκμεταλλεύτηκε.

Την έπεισε ότι ήταν αθλήτρια υψηλών προδιαγραφών και πως αυτός ήταν ο κατάλληλος προπονητής γι’ αυτήν. Την πήρε στην πιο κρίσιμη ηλικία της ζωής της, αυτήν της εφηβείας, οπότε και συμβαίνουν καταιγιστικές αλλαγές και την έκανε πειθήνιο όργανό του», ανέφερε – μεταξύ άλλων – η εισαγγελέας.

«Πώς θα μπορούσε να αντιδράσει ένα κορίτσι 14 χρονών όταν τη βίαζε αυτός που εμπιστευόταν απόλυτα;», αναρωτήθηκε η εισαγγελέας, η οποία σε μια προσπάθεια να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου κατά την απολογία του, ο οποίος είπε ότι η κοπέλα ήταν «σεξουαλικά πεπειραμένη» κι ότι η ίδια του είχε πει να την αντιμετωπίζει σαν γυναίκα, είπε: «Όταν το κορίτσι βιάστηκε για πρώτη φορά, δεν της είχε έρθει καν η έμμηνος ρύση. Στην ηλικία των 14 ετών το σώμα της παρέπεμπε σε παιδί κι όχι σε γυναίκα όπως προσπάθησε να μας πείσει ο κατηγορούμενος».

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ήταν ένας πολύ γνωστός άνθρωπος στην τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας και με σημαντικές διακρίσεις ως προπονητής και αθλητής, κρατούσε κλειστό το στόμα της κοπέλας, καθώς της έλεγε πως κανείς δεν θα την πιστέψει και πως θα την βγάλει τρελή.

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε και στην σπαραξικάρδια απολογία της 28χρονης – σήμερα – κοπέλας, η οποία είχε πει ότι όταν βιάστηκε, «ήθελε να βγάλει την ψυχή της από το σώμα της» και αναρωτήθηκε πως θα μπορούσε να το πει αυτό μια γυναίκα για κάποιον που ήθελε και είχε ερωτευτεί, όπως ισχυρίστηκε ο 54χρονος.

Ακόμη τόνισε το γεγονός ότι ακόμη και μετά που άρχισε να γίνεται γνωστό το τι συνέβαινε, οι απειλές του κατηγορούμενου συνεχίστηκαν, καθώς, όπως είπε η εισαγγελέας, της ασκούσε ψυχολογική βία λέγοντας ότι θα αυτοκτονήσει κι ότι μαζί του θα πάρει και στο θάνατο το παιδί του.

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου περί «παγίδευσής» του λόγω της ενασχόλησής του με τη Χρυσή Αυγή (και της αλλαγής πολιτικού «στρατοπέδου») από γνωστό πολιτικό με τον οποίο ο 54χρονος είναι σύντεκνος, η Εισαγγελέας είπε: «Είναι δυνατόν όλοι αυτοί που κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας να εκτίθενται και να λένε ψέματα εξαιτίας του πολιτικού αυτού;».

Η κ. Πολιτάκη είπε, ακόμη, ότι όσα χρόνια είναι Εισαγγελέας δεν έχει ξανακούσει πιο σπαραχτική κατάθεση από αυτήν της κοπέλας: «Δεν ήταν μια «φτιαγμένη» κατάθεση και φάνηκε από τον χειμαρρώδη και συναισθηματικά φορτισμένο λόγο της. Έστω ότι όντως είχε γοητευτεί και ερωτευτεί το γυμναστή της. Θα είχε αυτή τη στάση στην κατάθεσή της στο Δικαστήριο; Δεν είναι δυνατόν να ψεύδεται. Εγώ κάθε φορά που έκανε παύση, κρατούσα την αναπνοή μου γιατί ένιωθα ότι από στιγμή σε στιγμή θα κατέρρεε».

Το φινάλε της πρότασης της εισαγγελέως ήταν ανατριχιαστικό κι έκανε αρκετούς που παρακολουθούσαν τη δίκη από το ακροατήριο να βάλουν τα κλάματα:

«Ακούστε την κραυγή αυτής της κοπέλας που ήρθε εδώ μετά από τόσα χρόνια και ξεγύμνωσε την ψυχή της ενώπιόν μας. Ίσως με βάση την απόφαση αυτού εδώ του δικαστηρίου, αυτή η γυναίκα να μπορέσει να ανασυνθέσει το χαρακτήρα της», είπε η εισαγγελέας, η οποία πρόσθεσε, τέλος, ότι μια ενοχοποιητική απόφαση για τον κατηγορούμενο μπορεί να αποτελέσει μια ηχηρή απάντηση της Πολιτείας απέναντι στη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook