Κρήτη | Στη φυλακή νεφροπαθής και ταξιτζής που έκλεβαν το ΙΚΑ

κρήτη-στη-φυλακή-νεφροπαθής-και-ταξιτ-122639

nefropathisΕίχαν βρει τον τρόπο να «αρμέγουν» το ΙΚΑ μ’έναν τρόπο που έβγαζε μάτι, εκμεταλλευόμενοι την παντελή έλλειψη ελέγχου. Εξέδιδαν εικονικές αποδείξεις κι εμφάνιζαν ανύπαρκτες διαδρομές για νεφροπαθείς προς το κέντρο αιμοκάθαρσης πιστεύοντας πως δε θα έπεφταν ποτέ στην τσιμπίδα του νόμου, ωστόσο μια έρευνα του τοπικού υποκαταστήματος του ΙΚΑ πριν από 3 χρόνια έβγαλε «λαβράκι» κι έστειλε τους επιτήδειους στο δικαστήριο.

Η υπόθεση είχε καταχωρηθεί ως το «σκάνδαλο με τους νεφροπαθείς» και η πρώτη υπόθεση εκδικάστηκε χθες στο μονομελές πλημμελειοδικείο του Πύργου. Στο σκαμνί του κατηγορουμένου κάθισαν δύο οδηγοί ταξί κι ένας νεφροπαθής με τις κατηγορίες της απάτης κατ’εξακολούθηση και της άμεσης συνέργειας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το…παρεάκι των τριών δρούσε από το Δεκέμβριο του 2009 έως τον Οκτώβριο του 201. Οι ιδιοκτήτες των αγοραίων μετέφεραν το νεφροπαθή από το σπίτι του στο κέντρο αιμοκάθαρσης. Όλα στην αρχή γίνονταν νόμιμα, αλλά στην πορεία διαπίστωσαν πως θα μπορούσαν να βγάλουν έξτρα μεροκάμματο, κόβοντας εικονικές αποδείξεις για διαδρομές που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι για την εκδικασθείσα υπόθεση, ο οδηγός του ταξί φαίνεται να παρελάμβανε το νεφροπαθή στις 11 το πρωί και τον επέστρεφε στις 11 το βράδυ! Η ζημιά που προκάλεσαν στο ΙΚΑ οι κατηγορούμενοι ξεπερνά τις 15.000 ευρώ και στο δικαστήριο παραδέχτηκαν την πράξη τους.

Το δικαστήριο τους καταδίκασε σε 9μηνη φυλάκιση με 3ετη αναστολή, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη καταδικαστική απόφαση ήταν η πρώτη πανελλαδικά για το «σκάνδαλο των νεφροπαθών» μια από τις πολλές ανοιχτές πληγές που για χρόνια ταλάνιζαν το ίδρυμα κλέβοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τους πολύτιμους πόρους του ΙΚΑ!

Ικανοποιημένη με την απόφαση του δικαστηρίου δηλώνει στο Cretalive η δικηγόρος του ΙΚΑ κ. Αίγλη Δάφνη, προσθέτοντας πως ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς για τις 17 ακόμα ανάλογες υποθέσεις που χρέωσαν το ΙΚΑ συνολικά με 250.000 ευρώ!

Πηγή: cretalive.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook