Σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ με συμπτώματα σηψαιμίας το 16μηνο αγοράκι από τα Χανιά

σε-κρίσιμη-κατάσταση-στο-παγνη-με-συμπ-105769

entatikiΑίσθηση έχει προκαλέσει η υπόθεση της προσβολής από μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία ενός αγοριού μόλις 16 μηνών, που μεταφέρθηκε κατεπειγόντως από το νοσοκομείο Χανίων στην Εντατική Μονάδα Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το μωράκι μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα από τα Χανιά σε κρίσιμη κατάσταση και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, φαίνεται ότι έχει προσβληθεί από μηνιγγίτιδα.

Ωστόσο, όπως είπε στο cretalive η αναπληρώτρια διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Ελένη Μπορμπουδάκη, πρώτο μέλημα των γιατρών είναι να κρατήσουν το βρέφος στη ζωή και στη συνέχεια θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει. Στο μεταξύ πάντως έχουν ληφθεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα στην οικογένεια του μωρού…

Η μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος, συχνά γνωστή ως «βακτηριακή μηνιγγίτιδα», είναι μία απειλητική λοίμωξη, η οποία εκδηλώνεται συχνά σε κατά τα άλλα υγιή άτομα χωρίς προειδοποιητικά συμπτώματα! Τα βρέφη και οι έφηβοι διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο λοίμωξης.

2 thoughts on “Σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ με συμπτώματα σηψαιμίας το 16μηνο αγοράκι από τα Χανιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook