Κρήτη | Στερεύουν τα φράγματα από την ανομβρία! | Photo

κρήτη-στερεύουν-τα-φράγματα-από-την-αν-599089

Απογοητευτική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα φράγματα του Αποσελέμη, της Φανερωμένης και των Μπραμιανών που στερεύουν κυριολεκτικά λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας.

Η στάθμη του νερού στα φράγματα ολοένα και χαμηλώνει αφού ελάχιστες είναι οι βροχοπτώσεις που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα. Μάλιστα η στάθμη του νερού στον Αποσελέμη έχει κατέβει σε βαθμό που το ερειπωμένο Σφεντύλι να έχει αναδυθεί ξανά στην επιφάνεια !

Ανάλογη είναι και η κατάσταση στο Φράγμα της Φανερωμένης καθώς μέχρι σήμερα – μέσα του Οκτώβρη δεν έχει σημειωθεί βροχόπτωση με αποτέλεσμα τα αποθέματα νερού να έχουν ελαχιστοποιηθεί.

Σύμφωνα με το e-mesara.gr μόνη ελπίδα να βρέξει ο Οκτώβρης, να σταματήσουν τα ποτίσματα και να αρχίσει η αναπλήρωση των νερών του φράγματος !

Η εκτροπή του Πλατύ ποταμού είναι πλέον μονόδρομος! Όπως έχει γράψει το Cretalive το έργο έχει πάρει το πράσινο φως και αναμένεται η δημοπράτηση του. Η ενίσχυση του Φράγματος της Φανερωμένης που θα επιλύσει προβλήματα άρδευσης στην Μεσαρά και στο νότιο Ρέθυμνο, για να στηριχθεί η αγροτική παραγωγή και να παραμείνουν οι άνθρωποι στον τόπο τους, εξασφάλισε την έγκριση για την περιβαλλοντική μελέτη, έχει μπει σε διαδικασία απόλυτης ωρίμανσης και τώρα αναμένεται η χρηματοδότηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook