Κρήτη | Στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO θα ενταχθεί η Μινωική Ελιά

κρήτη-στα-μνημεία-παγκόσμιας-κληρονο-298362

Δόθηκαν τρία φυτώρια με σκοπό να μεταφυτευθούν ένα στην έδρα του ΟΗΕ, ένα στο αεροδρόμιο της Σητείας και τέλος ένα να δοθεί στην UNESCO

Το «ταξίδι» της Μινωικής ελιάς από το Καβούσι Ιεράπετρας με τελικό προορισμό την ένταξή της, μαζί με το γύρω από αυτήν «Μινωικό Άλσος Ειρήνης», στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ξεκίνησε χθες Κυριακή, με την εκδήλωση «Ελαίας-ειρήνης, φωτός δρόμοι» που πραγματοποιήθηκε από την Τοπική Κοινότητα Καβουσίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο, υπό την αιγίδα του δήμου Ιεράπετρας, της Περιφέρειας Κρήτης και της Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών.

Σκοπός της εκδήλωσης, σύμφωνα με τους διοργανωτές της, ήταν αφενός να σηματοδοτήσει την έναρξη των προσπαθειών ώστε να ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων της UNESCO, αφετέρου να κατατεθεί αίτημα να φυτευτεί στην έδρα του ΟΗΕ μια «κόρη» της Μινωικής ελιάς. Και αυτό γιατί η φετινή γενέθλιος ημέρα του ΟΗΕ είναι μεταξύ άλλων αφιερωμένη και στο έδαφος του πλανήτη και στην άμεση εξάρτηση της διατροφικής ασφάλειας και των οικοσυστημάτων από αυτό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δόθηκαν τρία φυτώρια της μινωικής ελιάς με σκοπό να μεταφυτευθούν ένα στην έδρα του ΟΗΕ, ένα στο αεροδρόμιο της Σητείας και τέλος ένα να δοθεί στην UNESCO. Tα φυτώρια παρέλαβαν ο γ.γ αποδήμου Ελληνισμού Δημήτρης Πλευράκης, ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης και η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook