Κρήτη | Σοκ από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας

κρήτη-σοκ-από-την-κατάργηση-της-δημοτι-76962
dimotiki astynomia11JPGΟύτε να αντιδράσουν δεν μπορούν οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία στο Ηράκλειο, στο άκουσμα της είδησης της κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας:
«Είναι φοβερό αυτό που νιώθεις, να πηγαίνεις στη δουλειά σου και εκεί να μαθαίνεις ότι από αύριο δε θα υπάρχεις» είπε στο Ράδιο 9,84  το στέλεχος της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου Γιάννης Ψαράς.
 
Εξήγησε ότι ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας είναι άλλος και της ΕΛ.ΑΣ. άλλος, επικαλέστηκε νομοθετήματα και κανονιστικές διατάξεις και πρόσθεσε πως οι εργαζόμενοι εντός της ημέρας θα ζητήσουν την παρέμβαση του δημάρχου Ηρακλείου, προέδρου της ΠΕΔ και μέλους της διοίκησης της ΚΕΔΕ.
Αντίδραση Κουράκη 
«Δεν είναι αυτός τρόπος και πολιτική συμπεριφορά», είπε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του 9,84 ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης.
«Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που έρχονται οι εκπρόσωποι των δανειστών ή συνεδριάζει το Eurogroup να προχωράς σε μέτρα που δεν έχεις συζητήσει, δεν έχει ενημερωθεί κανείς μας. Δεν πας σε διάλυση του κράτους. Δε θα διαλύσουν την τοπική αυτοδιοίκηση. Δε θα το επιτρέψουμε», τόνισε.
Συναντήσεις με υπουργούς ζητά η ΚΕΔΕ
Έντονη η αντίδραση και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ) στις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας για την διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Έχουν ήδη ζητηθεί επείγουσες συναντήσεις  με τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να μεταφερθεί στην κυβέρνηση η καθολική αντίδραση των τοπικών κοινωνιών στην ενοποίηση Δημοτικής Αστυνομίας και ΕΛ.ΑΣ.

Έξω από το υπουργείο παραμένουν περισσότεροι από 2.000 Δημοτικοί Αστυνομικοί ενώ στο Εσωτερικών κλήθηκαν οι γενικοί Γραμματείς Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Κλειστές οι υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας επίσης σήμερα στους περισσότερους Δήμους της χώρας.
Πηγή: neakriti

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook