Κρήτη | Σοκάρει έρευνα της Παιδιατρικής Κλινικής Αγίου Νικολάου για την παχυσαρκία

κρήτη-σοκάρει-έρευνα-της-παιδιατρική-456051

Η επιδημία της παιδικής παχυσαρκίας πλήττει το νομό Λασιθίου όπως αποδεικνύεται από τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά σε τοπικό επίπεδο και έχουν καταγραφεί σε έρευνα που διεξήγαγε η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου για το πρόβλημα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ένα στα τρία παιδιά είναι παχύσαρκο, ενώ σε μία περίοδο της προεφηβείας το πρόβλημα γιγαντώνεται κι ένα στα δύο πάσχει από παχυσαρκία!

Τα συγκεκριμένα ευρήματα οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα πως διάγουμε επιδημία παιδικής παχυσαρκίας, η οποία δεν αποτελεί μόνο στατιστικό δεδομένο του παρόντος, αλλά σοβαρό πρόβλημα για την τοπική κοινωνία στο μέλλον, αφού αναμένεται το φαινόμενο αυτό να οδηγήσει σε έντονη νοσηρότητα, τα επόμενα χρόνια, κι αν δεν αναστραφεί θα πλήξει σοβαρά την τοπική κοινωνία.

Η έρευνα της παιδιατρικής κλινικής με βασική μέριμνα της ειδικευόμενης παιδιάτρου Μαρίας Ζουλινάκη και του χειρουργού Στάθη Δημητριάδη έγινε σε 564 παιδιά ηλικίας από δύο ετών έως και 16 από τα οποία τα 253 ήταν κορίτσια και τα 311 αγόρια (45-55%). Πρόκειται για πολύ μεγάλο αριθμό παιδιών και το δείγμα ουσιαστικά προέρχεται από τα παιδιά που εξετάστηκαν από την κλινική προκειμένου να ενταχθούν στα τοπικά σχολεία.

«Διαπιστώσαμε πως ο νομός Λασιθίου και η περιοχή που εξυπηρετεί η παιδιατρική κλινική, έχει ένα στα τρία παιδιά παχύσαρκο! Λίγο παραπάνω είναι στα αγόρια, όπως φαίνεται από τις εργασίες που τρέχουν αυτή την περίοδο και μάλιστα σε κάποια συγκεκριμένη προεφηβική ηλιακή ομάδα φτάνουμε και στο ένα στα δύο παιδιά που εξετάσαμε να είναι παχύσαρκα. Θεωρήσαμε, λοιπόν πως τα νούμερα είναι τρομακτικά, διότι παιδί παχύσαρκο, σημαίνει ενήλικας παχύσαρκος», επισημαίνει η Διευθύντρια της κλινικής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, Αργυρώ Μανιουδάκη, αναφερόμενη στις δυσάρεστες εξελίξεις που αναμένονται, οι οποίες, όπως φαίνεται δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστη την περιοχή μας.

Πηγή: anatolh.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook