Κρήτη | Σκυλιά δάγκωσαν μέχρι θανάτου κατσίκες | Σκληρές εικόνες

κρήτη-σκυλιά-δάγκωσαν-μέχρι-θανάτου-κ-649513

Τη γη κάτω από τα πόδια του έχασε ένας κάτοικος στο Σκαλάνι ο οποίος από τη μία στιγμή στην άλλη είδε τις οικόσιτες κατσίκες του να πέφτουν νεκρές από αδέσποτα ζώα.

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη όταν τρία σκυλιά μπήκαν στο χώρο όπου ο άντρας εκτρέφει τις κατσίκες του και μία μία τις έπνιξαν. Ο λόγος για 10 συνολικά κατσίκες, οι δύο μάλιστα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Σύμφωνα με τον κ. Φωτάκη, έναν από τους ανθρώπους που περισυλλέγουν αδέσποτα ζώα, το Κυνοκομείο κλήθηκε άμεσα και «καταφέραμε, έπειτα από υπόδειξη του ιδιοκτήτη να πιάσουμε το ένα από τα τρία ζώα. Δεν βρήκαμε τα άλλα δύο, όμως είμαστε σε επιφυλακή».

Οι εικόνες απ’ αυτό το φριχτό γεγονός «μιλούν» από μόνες τους. Άτυχα ζώα βρήκαν το θάνατο από τα σκυλιά που μπήκαν στο χώρο τους.

Διπλό το πλήγμα για τον ιδιοκτήτη, αφού οι κατσίκες οι οποίες πνίγηκαν, ήταν το μόνο βιός του…

Την ίδια ώρα, όπως ενημερώνει ο κ. Φωτάκης, στο Σκαλάνι έχουν γίνει κι άλλες επιθέσεις από αδέσποτα, αυτή τη φορά σε ανθρώπους και όχι ζώα: «Ανά τακτά χρονικά διαστήματα πηγαίνουμε στο χωριό, αλλά και σε άλλες περιοχές, για να περισυλλέξουμε σκυλιά. Εφόσον έχει γίνει καταγγελία και υπάρχει και χαρτί γιατρού, δεν μπορούμε εμείς να μην επέμβουμε. Όταν πηγαίνουν στο Κυνοκομείο και γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις από τον κτηνίατρο, το σκυλί περνά από την πενταμελή επιτροπή του Δήμου και εκεί αποφασίζεται αν θα γυρίσει στον τόπο που βρισκόταν και πριν».

Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζουμε αυτό που είχε τονίσει και παλιότερα ο κ. Φωτάκης όσον αφορά στην επιθετικότητα: «δεν είναι επιθετικά από τη φύση τους αυτά τα σκυλιά. Βλέπουμε πως πρόκειται κυρίως για σκυλιά ράτσας, που μέχρι πρόσφατα ήταν σε σπίτια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν τον κόσμο τους, να βρεθούν σε ένα ξένο περιβάλλον και να κάνουν επιθέσεις. Εμείς στο κυνοκομείο έχουμε κατά 30% γνήσια σκυλιά. Η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς».

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook