Κρήτη | Σκορπούν τον τρόμο οι ληστές με τις κουκούλες!

κρήτη-σκορπούν-τον-τρόμο-οι-ληστές-με-139881

koukoulaΔίδυμο ένοπλων ληστών που κυκλοφορεί ελεύθερο σε κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου αλλά και σε προάστια, έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος νεαρών κυρίως γυναικών που είχαν την ατυχία να το συναντήσουν.

Πρόκειται για δύο νεαρά άτομα που έχουν σπείρει τον τρόμο σε τουλάχιστον εφτά γυναίκες, σύμφωνα με τα επίσημα καταγεγραμμένα από την αστυνομία περιστατικά, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα θύματά τους είναι πολλά περισσότερα.

Οι δύο ληστές χαρακτηρίζονται από τους αστυνομικούς ως θρασείς και επικίνδυνοι, που όμως ξέρουν να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους για να μην αναγνωριστούν από τα θύματά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο νεαροί, οι οποίοι δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν πρόκειται για Έλληνες ή αλλοδαπούς, φορούν τις κουκούλες από τα μπουφάν τους και πλησιάζουν τα θύματά τους, προτάσσοντας τους είτε μαχαίρια, είτε κατσαβίδια.

Δεν έχουν σταθερό πεδίο δράσης, καθώς κινούνται σε όλο το Ηράκλειο με κλεμμένες μηχανές, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί που τους αναζητούν τις τελευταίες εβδομάδες εναγωνίως. Σε μία από τις τελευταίες ληστείες που έκαναν, χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους ένα κλεμμένο μηχανάκι τύπου «πάπια», το οποίο δεν είχε αριθμό κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, οι δύο ληστές επιλέγουν γυναίκες γιατί είναι πιο εύκολα θύματα, δεν προβάλλουν αντίσταση και δίνουν ευκολότερα τα χρήματα και τα κινητά τους τηλέφωνα, όταν τους τα ζητούν.

Στον Μασταμπά και στο κέντρο

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι προχθές τα ξημερώματα σημειώθηκαν δύο περιστατικά και μάλιστα με μικρή χρονική διαφορά και πιθανότατα από τα ίδια άτομα. Θύματα των ληστών ήταν τρεις νεαρές κοπέλες. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στις 2.30 τη νύχτα κοντά στην οδό Ακαδημίας, ενώ λίγη ώρα μετά καταγράφηκε το δεύτερο στο Ηράκλειο.

Στο πρώτο συμβάν, δύο κοπέλες νεαρής ηλικίας έδωσαν τις τσάντες και τα κινητά τους τηλέφωνα στους δύο νεαρούς που εμφανίστηκαν μπροστά τους και τις απείλησαν είτε με μαχαίρι είτε με κατσαβίδι. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στη συνέχεια. Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες μιλούσαν καθαρά ελληνικά και ήταν νεαρής ηλικίας, ενώ είχαν καλύψει το πρόσωπό τους με κουκούλες μπουφάν.

Από τις περιγραφές προκύπτει επίσης ότι είναι αδύνατοι άνω του μετρίου αναστήματος και αρκετά γρήγοροι. «Ως προς τις περιγραφές δεν είμαστε και απόλυτα σίγουροι, καθώς υπάρχουν θύματα που έχουν δώσει διαφορετική περιγραφή, αν και πιστεύουμε ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα» είπε αστυνομική πηγή.

Θύματα των δύο ληστών πήγαν στο αστυνομικό μέγαρο όπου είδαν φωτογραφίες ατόμων που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές από το φωτογραφικό αρχείο της Αστυνομίας. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν υπήρξε κάποια αναγνώριση, ωστόσο σε μία περίπτωση μία γυναίκα- θύμα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ένας εκ των εικονιζομένων έμοιαζε με τον έναν από τους ληστές που τις επιτέθηκαν.

Πηγή: creteplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook