Σε ποιες περιοχές αυξήθηκαν οι τιμές των ξενοδοχείων στην Κρήτη;

σε-ποιες-περιοχές-αυξήθηκαν-οι-τιμές-τ-150410

 

diakopesΗ κρίση κρίση και οι τιμές των ξενοδοχείων στα ουράνια. Αυξημένες έως και 100% σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο είναι οι ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα, με πρωταθλήτρια στην ακρίβεια τη Σαντορίνη.

Στο Ημεροβίγλι, που ετοιμάζεται να υποδεχθεί διάσημους επισκέπτες από όλο τον κόσμο, η αύξηση των μέσων ξενοδοχειακών τιμών σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο αγγίζει το 95%. Η μέση τιμή διανυκτέρευσης φέτος ανέρχεται στα 501 ευρώ, ενώ πέρσι τέτοια εποχή κυμαινόταν στα 257 ευρώ.

Στην Κρήτη, το Μπαλί φαίνεται να έχει την μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές του, καθώς από 74 € μέση τιμή τον πέρυσι, φτάνει τα 95 € με αύξηση 28%. Αμέσως μετά η πόλη του Ρεθύμνου (αύξηση 21%) και ακολουθεί η Ιεράπετρα.

afxiseis-times«Ανεμοδαρμένες» τιμές και στη Μύκονο

Η Μύκονος δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να είναι αυξημένη κατά 46% σε σχέση με πέρυσι. Για να περάσει κάποιος ένα βράδυ στο νησί των Ανέμων, θα πρέπει να πληρώσει κατά μέσο όρο 184 ευρώ, ενώ τον Ιούνιο του 2013 έδινε γύρω 126 ευρώ.

Πιο «συγκρατημένη» αύξηση τιμών σε άλλα νησιά

Στη Ρόδο οι τιμές στα ξενοδοχεία παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 7% με την μέση τιμή διανυκτέρευσης να διαμορφώνονται στα 75 ευρώ.

Πολύ μεγάλη είναι η άνοδος των τιμών και στην Ίο με 48% ποσοστιαία αύξηση στη μέση ξενοδοχειακή τιμή σε σχέση με τον Ιούνιο του 2013.

Ακριβότερος ο ύπνος και στην Αθήνα

Τσιμπημένες είναι οι τιμές και στην Αθήνα με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να είναι αυξημένη κατά 35% σε σχέση με τον περασμένο Ιούνιο. Οι ταξιδιώτες θα κληθούν να πληρώσουν κατά μέσο όρο ανά διανυκτέρευση 119 ευρώ, ενώ τον Ιούνιο του 2013 πλήρωναν κατά μέσο όρο 88 ευρώ.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook