Κρήτη | Πότε θα δοθούν οι επιδοτήσεις | Τι θα γίνει με το «πακέτο Χατζηγάκη»

κρήτη-πότε-θα-δοθούν-οι-επιδοτήσεις-τ-347895

Για το θέμα των επιδοτήσεων στους αγρότες και για το πότε αυτές θα δοθούν, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ κ. Ανδρέας Στρατάκης, στο Ράδιο Κρήτη.

Όπως είπε, το υπόλοιπο των επιδοτήσεων θα δοθεί λίγο πριν το Πάσχα ενώ στις 7 ή 8 Απριλίου θα οριστικοποιηθούν τα δικαιώματα για να δοθεί το υπόλοιπο ποσό. Σύμφωνα με τον ίδιο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην ΕΑΣΗ όπου έγινε συζήτηση έτσι ώστε όλες οι ενώσεις να είναι έτοιμες και στις αρχές Μαΐου να γίνει η ενεργοποίηση των νέων δικαιωμάτων.

Πακέτο Χατζηγάκη

Ο Πρόεδρος της ΕΑΣΗ, μίλησε και για το ενδεχόμενο οι αγρότες της Κρήτης να επιστρέψουν χρήματα από το «πακέτο Χατζηγάκη». Όπως είπε, η Κρήτη ήταν πάντα αδικημένη και στη συγκεκριμένη περίπτωση η αδικία ήταν κατάφορη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΣΗ, η Κρήτη είχε πάρει περίπου 20-23 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 120-130 ο κάθε παραγωγός. Κανείς από αυτούς, όπως λέει, δεν πήρε χιλιάδες ευρώ κι αν κάποιος έτυχε να πάρει μεγαλύτερο ποσό, αυτό δεν ξεπερνάει σε καμία περίπτωση το ποσό των 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Στρατάκη, η επιστροφή των χρημάτων για το πακέτο Χατζηγάκη, είναι πολύ πιθανό να γίνει με παρακράτηση από τις επιδοτήσεις που πρόκειται να λάβουν.

Τέλος, ο κ. Στρατάκης εξέφρασε τη φοβία πως αυτό είναι η αρχή για να επιστραφούν χρήματα ακόμα και από τη δεκαετία του 80′ είτε αυτά τα χρήματα τα πήραν φυσικά πρόσωπα είτε συνεταιριστικές οργανώσεις.

ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook