Κρήτη | Πόσο νοικιάζονται τα φοιτητικά σπίτια σε Χανιά – Ρέθυμνο – Ηράκλειο – Σητεία

κρήτη-πόσο-νοικιάζονται-τα-φοιτητικά-93054

enoikiazetai2Eν αναμονή της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, περισσότεροι από 70.000 νέοι φοιτητές και σπουδαστές αναμένεται να ριχτούν στην αναζήτηση φθηνής κατοικίας τις επόμενες ημέρες.

Το θετικό είναι πως το τοπίο των μισθώσων, όπως αναφέρει το «Εθνος», είναι λιγότερο θολό φέτος, καθώς, οι τιμές είναι μειωμένες από 15% έως 20%.

Το κέντρο του φοιτητικού κόσμου είναι, προφανώς, η Αθήνα και στην πρωτεύουσα υπάρχουν διαμερίσματα προς ενοικίαση που αρχίζουν από 170 ευρώ και φθάνουν έως τα 320 ευρώ τον μήνα. Εξαιτίας της χωροθέτησης των ΑΕΙ στην πρωτεύουσα, οι φοιτητές προτιμούν συγκεκριμένες περιοχές όπως το Παγκράτι, η συνοικία Ζωγράφου, τα Εξάρχεια, τα Πετράλωνα, το Μετς, η Κυψέλη, οι Αμπελόκηποι, ο Νέος Κόσμος και Κολονάκι προσελκύουν τους περισσότερους.

Οι σπουδαστές των ΤΕΙ Αθήνας επικεντρώνουν το ενδιαφέρον στην περιοχή του Αιγάλεω, ενώ αρκετοί αναζητούν ακόμη πιο φθηνές λύσεις αξιοποιώντας το δίκτυο αστικών συγκοινωνιών και το μετρό. Οι απαιτήσεις των ιδιοκτητών ακινήτων αρχίζουν από τα 210 ευρώ τον μήνα για ένα δυάρι και από τα 150 ευρώ για τις γκαρσονιέρες. Τα Εξάρχεια και η Κυψέλη εμφανίζονται ως οι πιο φθηνές περιοχές.

Στα Χανιά, η γκαρσονιέρα φαίνεται ότι κοστίζει από 180-220 ευρώ, ενώ το δυάρι 200-280. Στο Ηράκλειο, το ενοίκιο για μια γκαρσονιέρα κυμαίνεται από 130-23- ευρώ και για ένα δυάρια από 180-280, στο Ρέθυμνο, μια γκαρσονιέρα μισθώνεται για 170-220 ευρώ και ένα δυάρι για 200-300 και στη Σητεία, ένας φοιτητής μπορεί να μισθώσει γκαρσονιέρα 140-170 ευρώ και δυάρι για 180-220, ενώ τα ίδια περίπου ισχύουν για Ιεράπετρα και Άγιο Νικόλαο.

enoikia-foitites

Πηγή: www.iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook