Κρήτη | Πόλος έλξης ο «Κουρεμένος» με το “SLALOM 2017”

κρήτη-πόλος-έλξης-ο-κουρεμένος-με-το-546177

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει όλες τις σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις και δράσεις στη Κρήτη που προάγουν το πνεύμα του αθλητισμού και παρακινούν την νεολαία μας να ασχοληθεί με αυτόν, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για την διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος slalom που θα πραγματοποιηθεί στον «Κουρεμένο» Σητείας από 23-25 Ιουνίου.

Στη συνέντευξη τύπου στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Πελαγίας Πετράκη, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Μανόλη Κλώντζα, του Προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιστιοσανίδας Γιώργου Γουλιέλμου, του N.  Αθανασίου συνεργάτη του Συνδέσμου (από την εταιρεία WBSF) και άλλων εκπροσώπων φορέων, τονίστηκε ότι η περιοχή του «Κουρεμένου» μπορεί να μετατραπεί σε ένα δυναμικό αθλητικό πόλο έλξης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο πλαίσιο των αγώνων ευχήθηκε το 2018 να οργανωθούν Πανευρωπαϊκοί Αγώνες τονίζοντας ότι οι θαλάσσιες περιοχές του νησιού τηρούν τις προδιαγραφές για την διοργάνωση αγώνων.

«Στοχεύουμε στην ανάδειξη και προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού μας, στην έλξη του ποιοτικού τουρισμού και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Κρήτη» είπε ο Σταύρος Αρναουτάκης και ευχαρίστησε εθελοντές, διοργανωτές για την διεξαγωγή των αγώνων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Μανόλης Κλώντζας, o Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιστιοσανίδας Γιώργος Γουλιέλμος, ο Ν. Αθανασίου και άλλοι εκπρόσωποι, μίλησαν για την σπουδαιότητα διοργάνωσης των αγώνων στον Κουρεμένο, ευχαριστώντας παράλληλα τον Περιφερειάρχη για την στήριξη.

«Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Slalom 2017, στον Κουρεμένο θα φιλοξενήσει τους καλύτερους windsurfers της Ελλάδας, οι οποίοι θα αναμετρηθούν  στις κατηγορίες Slalom και Freeride, στα πλαίσια του Hellenic Slalom Tour 2017», δήλωσε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιστιοσανίδας Ταχύτητας και Σλάλομ, Γιώργος Γουλιέλμος.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Slalom 2017. Πρόκειται για μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση, που  θα προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις και εντυπωσιακό θέαμα όχι μόνο στους αθλητές αλλά και στους θεατές που θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Μέσα από τους αγώνες θα προβληθεί σημαντικά το τουριστικό προϊόν που διαθέτει η περιοχή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις προετοιμασίες των αγώνων της Πανελλήνιας αυτής διοργάνωσης».

Ιδιαίτερα σημαντικές ,σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι οι δράσεις που προγραμματίζονται κατά τη διάρκεια του αθλητικού 3ημέρου με πολιτιστικά δρώμενα (π.χ. διαδραστικά εργαστήρια για παιδιά, λαμπαδηδρομία Μινωικής φλόγας κ.α.), αθλητικές δραστηριότητες (ομαδικά παιχνίδια ‘επιβίωσης’ στην παραλία κ.α.) και κυρίως ψυχαγωγικές δράσεις με κορυφαία τη συναυλία με το συγκρότημα IMAM BAILDI, ελεύθερη για τους επισκέπτες, το βράδυ του Σαββάτου, στην πλατεία του Παλαικάστρου.

Συνδιοργανωτές των αγώνων μαζί με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιστιοσανίδας Ταχύτητας και Σλάλομ (HSSWA) και το WBSF είναι η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, ο Δήμος Σητείας, ο ΔΟΚΑΣ, ο Ο.Α.Σ., οι χορηγοί είναι: Cosmote, ΑΝΕΚ Lines, Χαλκιαδάκης, Forkys, οι υποστηρικτές είναι: Gone Surfing Crete, Freak Surf, Fresh Snack, Θέμις, Ν.Ο.Σ., Σητειακό Νερό, Fix, Χαρ.Γ.Βιτσεντζάκης, Μαδές, Siganos S.A., ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Παλαικάστρου ΙΤΑΝΟΣ, οι Εθελοντές Διασώστες Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης (ΕΔΕΑΚ), ο Σύλλογος Καταστημάτων και Εστίασης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook