Κρήτη | Πυρκαγιά στο σπίτι πενταμελούς οικογένειας

κρήτη-πυρκαγιά-στο-σπίτι-πενταμελούς-165100

fotiaΑπό θαύμα γλίτωσε πενταμελής οικογένεια αλλοδαπών την Τρίτη το βράδυ, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε διώροφη κατοικία και συγκεκριμένα στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού που βρισκόταν στον πρώτο όροφο της κατοικίας, στην περιοχή «Ελιδάκι» στην οδό Λορέντζου Μαβίλη 39, στην παλιά πόλη.

Το Ανακριτικό τμήμα της Π. Υ. ενεργεί προανάκριση ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια ενώ υπάρχουν υποψίες πως το αερόθερμο που λειτουργούσε εκείνη την ώρα στο εν λόγω δωμάτιο ενδεχομένως να προκάλεσε την πυρκαγιά, κάτι όμως το οποίο ερευνάται και δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ωστόσο, τα διαχρονικά προβλήματα προσβασιμότητας των υδροφόρων οχημάτων της Π.Υ δεν έλειψαν και στη συγκεκριμένη περίπτωση γεγονός που δυσκολεύει αρκετά το έργο των Πυροσβεστών.

Το χρονικό της πυρκαγιάς

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία η οικογένεια εκείνη την ώρα δειπνούσε στο ισόγειο του σπιτιού όταν ξαφνικά άκουσαν μια έκρηξη στον πρώτο όροφο μέσα από την κρεβατοκάμαρα. Άμεσα, διαπίστωσαν πως το δωμάτιο είχε τυλιχτεί στις φλόγες και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν να συνδράμουν, ώστε να απομακρυνθούν από το φλεγόμενο σπίτι οι ένοικοι, με προτεραιότητα στο πεντάχρονο αγοράκι της οικογένειας αλλά και ενός εκ των δύο ηλικιωμένων γονιών του ζευγαριού που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Στο σημείο έφτασαν έγκαιρα 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 5 άνδρες, ενώ η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και μετά από μισή περίπου ώρα έσβησε.

Ωστόσο, τα οχήματα καθώς και οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παρέμειναν στο σημείο έως τη μία περίπου τη νύχτα, ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα αναζωπύρωσης της φωτιάς. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή της Π.Υ Ρεθύμνου, Πυραγό κ. Νικόλαο Ζανιδάκη η κατασκευή του σπιτιού η οποία διαθέτει και αρκετά ξύλινα πατώματα ενείχε τον κίνδυνο η φωτιά να αναζωπυρωθεί και να επεκταθεί στο υπόλοιπο σπίτι αλλά και σε παρακείμενες κατοικίες κάτι που ευτυχώς δεν συνέβη. Από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς η κρεβατοκάμαρα καθώς και όλα τα υπάρχοντα του ζευγαριού και ηλεκτρικές συσκευές που βρίσκονταν μέσα. Από τη φωτιά δεν γλίτωσε πάντως ένα κατοικίδιο, κουνέλι, που τάιζε και φρόντιζε το παιδί της οικογένειας το οποίο δυστυχώς κάηκε ζωντανό.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ

Αξιοσημείωτο πάντως είναι πως μέσα στα στενά της παλιάς πόλης είναι σχεδόν αδύνατη η πρόσβαση των υδροφόρων οχημάτων λόγω του μεγάλου όγκου τους. Αυτό καθιστά το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δύσκολο καθώς τροφοδοτούνται όταν χρειάζεται από τα υδροστόμια τα οποία υπάρχουν σε διάφορα σημεία της παλιάς πόλης και συντηρούνται από το Δήμο. Ο κ. Ζανιδάκης υπογράμμισε: «Δυστυχώς αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Τα οχήματά μας είναι υδροφόρα και είναι ογκώδη ευτυχώς όμως στα περισσότερα σημεία της παλιάς πόλης υπάρχουν υδροστόμια από τα οποία μπορούμε να κάνουμε κατευθείαν εγκατάσταση αν χρειαστεί, παίρνουμε νερό και τροφοδοτούμε τις δικές μας εγκαταστάσεις όπου δεν είναι δυνατό να μπει το όχημα και να φτάσει ακριβώς στο σημείο όπου εκδηλώνεται η πυρκαγιά».

Σε ό,τι αφορά πάντως τον έλεγχο και τη συντήρηση των υδροστομίων ο κ. Ζανιδάκης ανέφερε: «Κάθε χρόνο η υπηρεσία μας κάνει έλεγχο για τα υδροστόμια και κοινοποιείται έγγραφο στο Δήμο αν εντοπίσουμε κάποιο πρόβλημα και η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου αναλαμβάνει τη συντήρησή τους. Σε εκείνη την περιοχή είναι σε γενικές γραμμές σε καλή κατάσταση τα υδροστόμια και συνήθως ο Δήμος ανταποκρίνεται στη συντήρησή τους γιατί γνωρίζει τα προβλήματα προσβασιμότητας των οχημάτων της Π.Υ στην παλιά πόλη».

Πηγή : goodnet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook