Κρήτη | Πτώχευση τουριστικού κολοσσού – ιδιοκτήτη μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας | Σχεδόν 100 εκατ.οι οφειλές

κρήτη-πτώχευση-τουριστικού-κολοσσού-176820

elounda-aqua-sol-resortΣε αναγκαστική πτώχευση οδηγείται μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στην Κρήτη, μετά την κατάσταση εκκαθάρισης η οποία επεβλήθη στην ιδιοκτήτρια εταιρεία από τράπεζα – δανειστή. Πρόκειται για την Aqua Sol Κύπρου, που έχει στην ιδιοκτησία και τη διαχείρισή της 15 ξενοδοχεία πολυτελείας, στην Ελλάδα και την Κύπρο, ένα από τα οποία βρίσκεται στην Ελούντα.

Σύμφωνα με έκθεση της Τράπεζας Κύπρου, την οποία παρουσίασε η κυπριακή ηλεκτρονική εφημερίδα cyprus-mail.com, οι οφειλές προς την Τράπεζα φτάνουν τα 99 εκατομμύρια ευρώ και ήδη η διοίκηση την έθεσε υπό εκκαθάριση.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία, που έχει στον έλεγχό της τη μεγάλη τουριστική μονάδα Elounda Aqua Sol Resort, είχε από το 2009 καταθέσει στους δανειστές της τίτλους αξίας 70 εκατ. ευρώ, για την περίπτωση που αδυνατεί να πληρώσει.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Τράπεζας, στόχος είναι η συνέχεια της λειτουργίας όλων των μονάδων της εταιρείας «ώστε να μεγιστοποιηθεί η αξία της επιχείρησης και των περιουσιακών στοιχείων προς όφελος των εταιρειών και των πιστωτών τους».

Η Aqua Sol είναι από το 1999 εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κύπρου.

candianews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook