Κρήτη | Πρώτη άδεια για τον 56χρονο κρεοπώλη, μετά την απόφαση του Εφετείου για το μακελειό στον Προφήτη Ηλία

κρήτη-πρώτη-άδεια-για-τον-56χρονο-κρεοπ-663469

Εκτός φυλακής βρίσκεται από χθες ο 56χρονος κρεοπώλης Γιώργος Κοκολογιάννης, σχεδόν δύο και κάτι μήνες μετά την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για το μακελειό στον Προφήτη Ηλία, με θύματα τον 34χρονο Πρίαμο Ξυδάκη και τον 64χρονο Μανόλη Σταυρουλάκη.

Ο 56χρονος κρεοπώλης χθες πέρασε την έξοδο των φυλακών Αλικαρνασσού, κάνοντας χρήση της πρώτης του άδειας βάσει του νόμου.

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε προκαλέσει ανάμικτα συναισθήματα στις εμπλεκόμενες πλευρές.

Το δικαστήριο με ομόφωνη απόφαση του είχε κρίνει ένοχο τον 56χρονο για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε βρασμό ψυχικής ορμής σε ό,τι αφορά στην περίπτωση του Πρίαμου Ξυδάκη. Θεώρησε ότι βρισκόταν σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής τόσο κατά τη λήψη της απόφασης όσο και κατά την τέλεση της. Επίσης τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον 64χρονο Μανόλη Σταυρουλάκη.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια για τον κρεοπώλη. Η απόφαση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των δύο οικογενειών που εξαπέλυσαν φραστική επίθεση κατά της έδρας ενώ, όπως είναι γνωστόν, θα ασκήσουν αναίρεση στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την επανάληψη της δίκης σε δεύτερο βαθμό από μηδενική βάση. Από την πλευρά των κατηγορουμένων η απόφαση επέφερε ανακούφιση.

Για τον 56χρονο «έσπασαν» τα ισόβια ενώ ο αδελφός του, Στέφανος Κοκολογιάννης κηρύχθηκε αθώος για την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του Γιάννη Ξυδάκη, πατέρα του θύματος.

Πηγή : cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook