Κρήτη | Πρόστιμο 60.000 ευρώ σε 54χρονο για βάναυση μεταχείριση σε… χήνες

κρήτη-πρόστιμο-60-000-ευρώ-σε-54χρονο-για-βάν-247914

xinaΖαλίστηκε στο άκουσμα του προστίμου που θα πρέπει να πληρώσει ένας 54χρονος ο οποίος συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες από άνδρες του Λιμεναρχείου Ηρακλείου για το βασανισμό δύο χηνών, εκ των οποίων η μία πέθανε.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πατρίς» ο 54χρονος θα κληθεί να πληρώσει το ποσό των 60 χιλιάδων ευρώ (!) για την κακοποίηση και τη βάναυση μεταχείριση των δύο πτηνών, σύμφωνα με το πρόστιμο που εισηγήθηκαν οι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και είναι αυτό που προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, οι λιμενικοί βεβαίωσαν το ποσό των 30 χιλιάδων ευρώ για την καθε μία από τις χήνες που είχε ο 54χρονος στο αυτοκίνητό του και βρέθηκαν η μία νεκρή και η δεύτερη σε άσχημη κατάσταση.

Το ύψος του προστίμου είναι προκαθορισμένο από το νόμο και προβλέπεται για την κακοποίηση οποιουδήποτε ζώου, εφόσον βεβαιωθούν οι συνθήκες κακοποίησης από τα αρμόδια όργανα.

Οι λιμενικοί απέστειλαν τη πρότασή τους στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου (υπηρεσία γεωργικής ανάπτυξης), η οποία αναμένεται να επικυρώσει και το «τσουχτερό» πρόστιμο.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook