Κρήτη | Προσοχή στους μαϊμού ελεγκτές | Δείτε πώς παραπλανούν τον κόσμο

κρήτη-προσοχή-στους-μαϊμού-ελεγκτές-250530

fakelakiΟλοένα και πυκνώνουν οι καταγγελίες το τελευταίο διάστημα για τη δράση ελεγκτών… μαϊμού. Μετά τις πρόσφατες περιπτώσεις απατεώνων στα Χανιά, που προσποιούνταν στελέχη του ΣΔΟΕ ή άτομα που διέθεταν υψηλές γνωριμίες με σκοπό την εξαπάτηση ανυποψίαστων επιχειρηματιών και την είσπραξη χρηματικών ποσών για τυχόν τακτοποίηση φορολογικών εκκρεμοτήτων, νέα κρούσματα εμφανίζονται αυτή τη φορά στο Ρέθυμνο. Μάλιστα… εξ ονόματος της Περιφέρειας!

Η τελευταία περίπτωση καταγράφεται μόλις την περασμένη εβδομάδα σε χωριό του Μυλοποτάμου. Διά τηλεφώνου ζητήθηκε από φουρνάρισσα να καταβληθεί χρηματικό ποσό πριν από έλεγχο για παράβολα. Το γεγονός καταγγέλθηκε από το γιο της τηλεφωνικά στο τμήμα αδειών και συγκεκριμένα στο παλιό τμήμα Βιομηχανίας, όπου περιλαμβάνει και μικρές εταιρείες που χρησιμοποιούν μηχανήματα.

Ο άνθρωπος που πήρε τηλέφωνο τη γυναίκα, όπως μας ανέφερε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου κ. Μιχάλης Δαράκης, χρησιμοποίησε την Περιφέρεια. Ο κ. Δαράκης πληροφορήθηκε αμέσως για το περιστατικό από την υπάλληλο του Τμήματος Αδειών, που ήταν και ο αποδέκτης του τηλεφωνήματος του γιου της φουρνάρισσας. Ο τελευταίος ρωτούσε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει περίπτωση να ζητήσετε χρήματα σε έναν έλεγχο τακτικό ή έκτακτο;».

Και η απάντηση φυσικά ήταν αρνητική, διότι, όπως τόνισε στη «Νέα Κρήτη» η αντιπεριφερειάρχης κ. Λιονή, όχι μόνο δε ζητούν χρήματα οι ελεγκτές, καθώς απαγορεύεται από το νόμο, αλλά δεν ειδοποιούν και για ελέγχους.

Ο κ. Δαράκης υπογράμμισε πως οι επιχειρηματίες, προκειμένου να μην πέσουν θύματα εξαπάτησης από τους επιτήδειους, θα πρέπει να ζητάνε από τους ελεγκτές την ειδική ταυτότητα του ελεγκτή και τη σχετική εντολή ελέγχου.

«Σε κάθε περίπτωση, είναι εφοδιασμένοι με μια εντολή ελέγχου, κι έχει το δικαίωμα ο πολίτης να ταυτοποιεί σε σχέση με την ταυτότητα του ελεγκτή. Εάν έχει αμφιβολία, έχει δικαίωμα από την υπηρεσία της Περιφέρειας να ζητά διευκρινίσεις».

Παράλληλα, ανέφερε πως ο τρόπος που κινήθηκε ο πολίτης στο χωριό του Μυλοποτάμου ήταν «σωστός» και η υπηρεσία, όπως είπε, ξεκαθάρισε ότι «δεν υφίσταται υποχρέωση να πληρώσει με οποιοδήποτε τρόπο οποιοδήποτε ποσό».

Χαρακτηριστικά πάντως ήταν τα όσα ανέφερε τα προηγούμενα 24ωρα σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, η οποία ενημερώνει τους πολίτες και ειδικότερα, όπως τονίζεται, «τους επιχειρηματίες του νομού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις ελέγχων εξ ονόματος υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, ειδικά όταν αυτοί συνοδεύονται από ταυτόχρονη απαίτηση άμεσης καταβολής χρηματικού ποσού σε μετρητά ή προϊόντα.

Συνιστάται να ζητάνε τα στοιχεία του ελεγκτή και της υπηρεσίας που διέταξε τον εκάστοτε έλεγχο και κατά προτίμηση να επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία για επιβεβαίωση, καθώς έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα, ιδιαίτερα σε περιοχές της ενδοχώρας, επιτήδειοι να επικοινωνούν τηλεφωνικά με επιχειρήσεις και επικαλούμενοι υπηρεσιακή ιδιότητα να ζητούν την πληρωμή παραβόλου».

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook