Κρήτη | Πρεμιέρα έκανε σήμερα το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

κρήτη-πρεμιέρα-έκανε-σήμερα-το-ρεθεμν-209595

phpThumb_generated_thumbnailΠρεμιέρα σήμερα για το ρεθεμνιώτικο καρναβάλι 2015, οι εκδηλώσεις του οποίου ξεκίνησαν το πρωί, καθώς τη σκυτάλη πήρε η επόμενη γενιά…

Στόχος της διοργάνωσης, είναι πέρα από το κέφι και τη χαρά, να σταλεί και το σοβαρό κοινωνικό μήνυμα κατά της παιδικής κακοποίησης και του σχολικού εκφοβισμού.

Τα παιδιά με τα πατίνια που ξεχύθηκαν το πρωί στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, αποτέλεσαν τον προπομπό για το παιδικό καρναβάλι -που μετά από πολλά χρόνια αναβίωσε σήμερα στο Ρέθυμνο- ανοίγοντας την αυλαία του φετινού ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού.

Ολοκληρώνοντας πέρυσι έναν ολόκληρο αιώνα χαράς, πολιτισμού και διασκέδασης, το ρεθεμνιώτικο καρναβάλι δίνει τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά! Αύριο το πρωί ξεκινά και το παιδικό κυνήγι θησαυρού, με τη συμμετοχή 800 και πλέον παιδιών της πέμπτης και της έκτης δημοτικού (σε 80 ομάδες), ενώ στις 6,30 το απόγευμα στο ενετικό λιμάνι θα γίνει και η επίσημη έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Φέτος 47 ομάδες, 34 άρματα και 15 χιλιάδες καρναβαλιστές θα μπουν στις 22 του Φλεβάρη, που είναι η μεγάλη παρέλαση, στην γραμμή εκκίνησης της πιο συναρπαστική κούρσα χαράς.

Οι διοργανωτές φέτος στέλνουν και ένα σοβαρό κοινωνικό μήνυμα κατά της παιδικής κακοποίησης, με σύνθημα, «η σιωπή δεν σταματά τη βία. Μη φοβάσαι. Μίλα». Έτσι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των επόμενων ημερών, θα διεξαχθούν και αρκετές δράσεις με τη στήριξη των ίδιων των καρναβαλιστών.

Φέτος πάντως, τέσσερις είναι οι καινοτομίες του ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού, η μία είναι το παιδικό καρναβάλι που αναβίωσε, η δεύτερη είναι η εμφάνιση του βασιλιά καρνάβαλου την ημέρα έναρξης των εκδηλώσεων, η τρίτη είναι η νυκτερινή παρέλαση που αλλάζει κυριολεκτικά μορφή, αφού στο παιχνίδι μπαίνουν και τα παιδιά και η τέταρτη καινοτομία αφορά στο σημείο τερματισμού του καρναβαλιού, το οποίο θα είναι η οδός 44ου συντάγματος κοντά στην πλατεία δικαστηρίων.

neatv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook