Κρήτη | Πρέβελη: Η πιο διάσημη παραλία των χίπις μετά τα Μάταλα | Photos

κρήτη-πρέβελη-η-πιο-διάσημη-παραλία-τ-410887

Η Πρέβελη βρίσκεται περίπου 35 χλμ νότια του Ρεθύμνου και 10 χλμ ανατολικά του Πλακιά. Η παραλία της Πρέβελης γνωστή κι ως Λίμνη Πρέβελης ή Φοίνικας, βρίσκεται στην έξοδο του επιβλητικού Κουρταλιώτικου φαραγγιού, όπου περνάει ο Μέγας Ποταμός.

preveli1

Είναι σίγουρα η πιο διάσημη παραλία της Νότιας Κρήτης, καθώς δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι. Παλαιότερα, ήταν αγαπημένος προορισμός των χίπις.

preveli2

Στις όχθες του Μέγα Ποταμού υπάρχει μια μεγάλη αποικία φοινικόδεντρων του Θεόφραστου, η οποία δίνει στην περιοχή μια αίσθηση Αφρικανικού τοπίου.

preveli3

Το ποτάμι, το σχηματίζει μια μεγάλη λίμνη μήκους 1,5 χλμ πριν χυθεί στη θάλασσα, έχει νερό όλο το χρόνο. Μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος του ποταμού, κάτω από τη σκιά των φοινίκων και των άλλων δέντρων, και να αρχίσετε να ανηφορίζετε το υπέροχο φαράγγι.

preveli4

Στις μεγάλες κολύμπες που σχηματίζονται κάθε τόσο μπορείτε να κάνετε ένα δροσερό μπάνιο.

preveli5

Το φοινικόδασος κάηκε ολοσχερώς στις 22/8/2010, λόγω μεγάλης πυρκαγιάς και ολιγωρίας του κράτους, αλλά ευτυχώς επανήλθε σε μεγάλο βαθμό μέσα σε λίγο καιρό.

preveli6

Στην έξοδό του σχηματίζεται μια αμμουδερή παραλία με βοτσαλωτό βυθό και πολύ δροσερά νερά λόγω του ποταμού. Στο ανατολικό τμήμα της παραλίας υπάρχει ένας πανέμορφος βράχος που θυμίζει κατάρτι.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook