Κρήτη | Πουλούσαν προστασία στις λαϊκές! | Εγκληματική ομάδα εκβίαζε μικροπωλητές

κρήτη-πουλούσαν-προστασία-στις-λαϊκέ-163643

laiki_agora_Εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας εκβίαζαν μικροπωλητές υπαίθριων αγορών και στο Ηράκλειο εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Η οργάνωση εισέπραττε από τους μικροπωλητές διαφορά χρηματικά ποσά για παροχή «προστασίας»

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν (5) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας από 24 έως 63 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμα (4) συνεργοί τους. Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας», παράβαση του νόμου περί όπλων, ξέπλυμα χρήματος, αντίσταση και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Είχε προηγηθεί καταγγελία, σύμφωνα με την οποία οι συλληφθέντες, με τη χρήση βίας, όπλων και απειλών για απαγωγές μελών οικογενειών, απαιτούσαν και λάμβαναν εκβιαστικά χρηματικά ποσά (100 – 200 ευρώ), από μικροπωλητές με νόμιμη άδεια, προκειμένου να τους παρέχουν «προστασία».

Σύμφωνα με την καταγγελία, απαιτούσαν επίσης εκβιαστικά από ομάδα μικροπωλητών, την καταβολή (1.000) ευρώ, για κάθε υπαίθρια αγορά, όπου επρόκειτο να ασκήσουν την εμπορική δραστηριότητα τους.

Μάλιστα, στο πλαίσιο των απειλών και εκβιασμών, προκειμένου οι συγκεκριμένοι μικροπωλητές να ενδώσουν στις παράνομες απαιτήσεις τους, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν έναν από αυτούς.

Την Τέταρτη 13-8-2014 οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ και σε προκαθορισμένο ραντεβού, στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη, οι συλληφθέντες παρέλαβαν τα χρήματα, από μικροπωλητή. Κατά την επέμβαση των αστυνομικών πρόβαλλαν σθεναρή αντίσταση και τους επιτέθηκαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός, ενώ επιχείρησαν ανεπιτυχώς να διαφύγουν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, μαζί με τους συνεργούς τους που αναζητούνται, τουλάχιστον από το Μάιο του 2013, εισέπρατταν χρηματικά ποσά (100 – 200 ευρώ) για «προστασία», από περίπου 300 μικροπωλητές, οι οποίοι ενοικίαζαν νόμιμα χώρο από τοπικούς Δήμους, σε υπαίθριες αγορές σε ολόκληρη τη χώρα.

Η εγκληματική ομάδα δραστηριοποιούνταν κυρίως στις περιοχές της Κάτω Αχαΐας, της Αμαλιάδας, του Βόλου, του Άργους, του Ηράκλειου Κρήτης, της Χαλκίδας αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ένας από τους συλληφθέντες, (27χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ), έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για απαγωγή και απάτη, ενώ το 2009 είχε έλθει σε συμπλοκή με αστυνομικούς στην περιοχή του Περιστερίου. Επίσης, ένα από τα άτομα που αναζητείται (26χρονος υπήκοος Σλοβακίας), έχει κατηγορηθεί ομοίως για παρόμοια αδικήματα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο JEEP, που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, κινητά τηλέφωνα και φυλλάδιο, με πρόγραμμα και ημερομηνίες υπαίθριων αγορών σε όλη την Ελλάδα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook