Κρήτη | Ποιος θα τολμήσει να βουτήξει για να πιάσει το σταυρό… παρουσία του Σήφη;

κρήτη-ποιος-θα-τολμήσει-να-βουτήξει-γι-180448

krokodeilosΘα συνεχιστεί και την προσεχή Τρίτη, η παράδοση που θέλει τη ρίψη του σταυρού στο Δήμο Αμαρίου του Ρεθύμνου, να γίνεται στο Φράγμα Ποταμών, ανήμερα των Θεοφανείων, ωστόσο φέτος θα υπάρχει μία ιδιαιτερότητα: η παρουσία του Σήφη του Κροκόδειλου!

Ο δήμαρχος Αμαρίου Αδάμ Παραδεισανός μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, είπε, ότι μετά από συνάντηση μελών του ΟΑΚ (στον οποίο ανήκει η περιοχή), του εφημέριου πατέρα Γεώργιου και του ίδιου, εκτιμήθηκε η κατάσταση και ελήφθη η απόφαση να μην αλλάξει τίποτα. Δήλωσε αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, μάλιστα μέχρι στιγμής δήλωση συμμετοχής έχουν υποβάλλει τρεις τολμηροί, οι οποίοι εκτός από το τσουχτερό κρύο, που προβλέπεται εκείνη την ημέρα, θα έχουν να αντιμετωπίσουν, ίσως, και τον Σήφη!

Όπως είπε ο δήμαρχος, η παρουσία του ανθρώπου τρομάζει το ζώο, οπότε… εκτιμάται ότι ο κροκόδειλος δεν θα βουτήξει να πιάσει και αυτός τον σταυρό, στην καλύτερη περίπτωση, ή κάποιον κολυμβητή, στη χειρότερη… Ο κ. Παραδεισανός είπε ότι κανείς στο δήμο του δεν θέλει να απομακρυνθεί το ερπετό, ωστόσο η δημοτική αρχή θα συμμορφωθεί με την όποια απόφαση των επιστημόνων, καθώς οι κροκόδειλοι απαιτούν θερμοκρασία περιβάλλοντος τουλάχιστον 25 βαθμών Κελσίου, την ώρα που στην περιοχή, τα τελευταία 24ωρα, δεν ξεπερνούν τους 0.

ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook