Κρήτη | Πλούτισε… μετά θάνατον κατά 1,5 εκ ευρώ!

κρήτη-πλούτισε-μετά-θάνατον-κατά-15-εκ-255921

sdoeΔεν πίστευαν στα μάτια τους οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, από τα ευρήματα των πρόσφατων ελέγχων στην Κρήτη, όπου αποκαλύφθηκαν απάτες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, από αντιπροσώπους αυτοκινήτων, ξενοδόχους, ιδιώτες και άλλες περιπτώσεις, από τις οποίες ξεχωρίζει η έρευνα σε λογαριασμούς θανόντα.

Από έρευνα σε θανόντα, που άφησε το σύνολο της περιουσίας του (διαθήκη εν ζωή) δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί. Από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις. διαπιστώθηκε αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας κατά 1.500.808,41 €. Ήδη ο αναλογών φόρος εισοδήματος καταβλήθηκε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Μετά την καταβολή και του φόρου κληρονομιάς η Υπηρεσία θα προβεί σε ολική άρση της δέσμευσης.

Δείτε μερικές ακόμη χαρακτηριστικές περιπτώσεις που ανακοίνωσε το ΣΔΟΕ:

Εργολάβος, δεν υπέβαλε δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη ύψους 1.459.967, 00 €. Επίσης δεν υπέβαλε ή ανακριβείς περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α. όπου προέκυψε ποσό φόρου 288.545,58 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών του λογαριασμών.

Επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων & ανταλλακτικών έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 155.504,00 €.

Ξενοδοχειακή επιχείρηση έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 109.569,00 €.

Αγρότης του ειδικού καθεστώτος έλαβε δύο (2) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 162.000,00 € για να εισπράξει παράνομα Φ.Π.Α.

Σημειώνεται ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι ελεγκτικές επαληθεύσεις (επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών κλπ) για μεγάλο αριθμό υποθέσεων, πράγμα, που σημαίνει ότι το αμέσως προσεχές διάστημα ο ρυθμός ολοκλήρωσης των ελέγχων θα είναι ταχύτερος ενώ η ολοκλήρωση της ενοποίησης των στοιχείων – πληροφοριών που έχουν συγκεντρωθεί συμβάλλει στην αξιολογική επιλογή και ιεράρχηση αυτών.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στις επιτυχίες που σημείωσε το Σ.Δ.Ο.Ε. στο οικονομικό έγκλημα που εκτός της οικονομικής διάστασης (φοροδιαφυγή) έχει συνέπειες στην υγεία των καταναλωτών και συγκεκριμένα:

Α. Τη μεγάλη κατάσχεση καπνικών στις 21.05.2015 στο λιμάνι του Πειραιά με διαφυγόντες δασμούς ύψους 2.250.688,42 €.

Β. Την κατάσχεση 16.210 λίτρων λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης (οινόπνευμα) που θα χρησιμοποιείτο για την παρασκευή επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία αλκοολούχων ποτών (μπόμπες)

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook