Κρήτη | Παρουσιάστηκε η μελέτη για το χωροταξικό των ΑΠΕ

κρήτη-παρουσιάστηκε-η-μελέτη-για-το-χω-156007

ape perifereiaΗ Β΄ φάση της μελέτης «Έρευνα χωροθέτησης για τη βιώσιμη εγκατάσταση μεγάλων μονάδων Φ/Β και Ηλιοθερμικών ισχύος στη Περιφέρεια Κρήτης» παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική σύσκεψη στην Περιφέρεια από τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Θεοχάρη Τσούτσο και τους συνεργάτες του, με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Νίκου Καλογερή, Περιφερειακών Συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Πρόκειται για το ερευνητικό αποτέλεσμα της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Πολυτεχνείου Κρήτης, προκειμένου να διερευνηθούν επιστημονικά οι χωροταξικές και περιβαλλοντικές δυνατότητες της Κρήτης για τη βιώσιμη εγκατάσταση μεγάλων μονάδων φωτοβολταϊκών, ηλιοθερμικών ισχύος και μεγάλων αντλησιοταμιευτικών που συμπληρώνει την αντίστοιχη μελέτη που έχει εκπονηθεί από την ίδια ομάδα για τα αιολικά πάρκα στο νησί μας.

Η ερευνητική εργασία στο σύνολό της, τίθεται τις επόμενες ημέρες σε δημόσια διαβούλευση από την Περιφέρεια Κρήτης. Συγκεκριμένα θα αναρτηθεί ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της Περιφέρειας Κρήτης www.crete.gov.gr όπου η σχετική διαβούλευση θα έχει διάρκεια ένα μήνα, προκειμένου να οριστικοποιηθεί και να ληφθεί υπόψιν μέσω της αναθεώρησης του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου που είναι σε εξέλιξη. Στόχος, η έρευνα αυτή μαζί με τον ενεργειακό σχεδιασμό, να αποτελέσουν ένα ασφαλή οδικό χάρτη για την αξιοποίηση του αιολικού και του ηλιακού δυναμικού της Κρήτης προς όφελος της κοινωνίας, καθώς και της διασφάλισης της απαιτούμενης ενέργειας για την ανάπτυξή της.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook