Κρήτη | Παρασκευή συνελήφθη για ναρκωτικά, σήμερα πάει σχολείο η ανήλικη

κρήτη-παρασκευή-συνελήφθη-για-ναρκωτ-494602

Ο λόγος για μια νεαρή Ηρακλειώτισσα, που συνελήφθη μαζί με τρεις Αλβανούς και, σύμφωνα με τη συνήγορό της Θεονύμφη Μπέρκη, δεν είναι 19χρονη, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, αλλά ένα ανήλικο κορίτσι, που κλείνει τα 18 το Σεπτέμβριο και φοιτά σε Επαγγελματικό Λύκειο.

Το κορίτσι μαζί με τους 3 Αλβανούς συνελήφθη και κατηγορείται για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών από κοινού για ένα πακέτο περίπου 530 γραμμαρίων χασίς. Όμως η ίδια αρνείται όλες τις κατηγορίες που της αποδίδονται, παραδεχόμενη μόνο ότι προόριζε για δική της χρήση μια ποσότητα 1,4 γραμμαρίων χασίς, δηλαδή όσο ένα τσιγαριλίκι!

Η νεαρή οδηγήθηκε προχθές Σάββατο ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο αφέθηκε ελεύθερη, αρνούμενη όλες τις κατηγορίες. Εκτός από τις κατηγορίες για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, η νεαρή και οι συγκατηγορούμενοί της βαρύνονται και με την κατηγορία της απείθειας από κοινού, γιατί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σε έφοδο της Αστυνομίας σε χώρο που βρίσκονταν όλοι μαζί δεν άνοιξαν την πόρτα, ενώ κατά πληροφορίες μια ποσότητα από την κατασχεμένη έγινε προσπάθεια να την ξεφορτωθούν πετώντας τη σε διπλανό δώμα.

Η νεαρή, αφού απολογήθηκε και παραδέχτηκε ότι θα έκανε η ίδια χρήση, αφέθηκε ελεύθερη, με τον περιοριστικό όρο να εμφανίζεται κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Η κ. Μπέρκη τονίζει ότι η νεαρή Ηρακλειώτισσα παραδέχτηκε ενώπιον ανακριτή ότι κατείχε μια μικρή ποσότητα 1,4 γραμμαρίων χασίς, την οποία όμως προόριζε για δική της χρήση και φυσικά δεν επρόκειτο να διακινήσει σε τρίτους. Η κ. Μπέρκη τονίζει ακόμη ότι πρόκειται για ένα ανήλικο παιδί, που δεν έχει εμπλοκή σε όλα όσα της καταλογίζουν, αναφέροντας ωστόσο ότι αυτό που έχει σημασία είναι ότι είναι ελεύθερη ως την ημέρα που θα γίνει η δίκη.

Απολογούνται οι Αλβανοί

Διώξεις έχουν ασκηθεί και στους τρεις συγκατηγορούμενούς της, που είναι Αλβανοί, ηλικίας 21, 23 και 29 ετών. Οι τρεις Αλβανοί θα απολογηθούν αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, αφού έλαβαν προθεσμία. Η σύλληψη έγινε κατόπιν εφόδου της Αστυνομίας σε κοινή οικία τους και από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 530 γραμμαρίων.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook