Κρήτη | Παγώνουν οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών στο Δήμο Αγίου Νικολάου

κρήτη-παγώνουν-οι-κατασχέσεις-τραπεζ-427182

Παγώνει η προώθηση των κατασχετηρίων εις χείρας τρίτων, τα οποία είχε ήδη ετοιμάσει η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Νικολάου, εις βάρος ιδιωτών – οφειλετών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δήμο, αλλά δεν πλήρωσαν ούτε τις ρύθμισαν ως σήμερα ή έχασαν τις ρυθμίσεις που είχαν κάνει, μιας και δεν πλήρωσαν τακτικά τις δόσεις.

Την απόφαση έλαβε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του Δημάρχου Αντώνη Ζερβού. Τη σχετική εισήγηση έκανε προς την επιτροπή ο προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Γιάννης Τσιρακάκης, ενημερώνοντας τα μέλη της ότι τον Αύγουστο είχε σταματήσει η διαδικασία των κατασχέσεων λόγω θερινών διακοπών των δικαστηρίων.

Εξήγησε ότι η διαδικασία των κατασχέσεων θα ξεκινούσε από σήμερα πάλι, στοχεύοντας κατασχέσεις χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών, αλλά επειδή επίκειται νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει ευεργετικές διατάξεις για νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, καλό είναι ο Δήμος να διευκολύνει τους οφειλέτες να επωφεληθούν, αξιοποιώντας το νέο θεσμικό πλαίσιο για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, γλιτώνοντας τα επιβληθέντα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις. Ενώ, αν προχωρούσε η διαδικασία των κατασχέσεων και εισπράττονταν χρήματα από το Δήμο, τότε οι οφειλέτες θα έχαναν το δικαίωμα υπαγωγής στις νέες ρυθμίσεις και θα επιβαρύνονταν και με τα επιπλέον ποσά των προσαυξήσεων.

Πηγή: anatolh.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook