Κρήτη | Παίρνει διαστάσεις το επεισόδιο της επίθεσης ξενοδόχου στη σχολική εκδρομή | Video

κρήτη-παίρνει-διαστάσεις-το-επεισόδι-644421

Διαστάσεις παίρνει το επεισόδιο σχετικά με την χειροδικία ξενοδόχου κατά καθηγήτριας στο πλαίσιο εκδρομής του ΕΠΑΛ Ηρακλείου στην Πάτρα.

Καθηγήτρια και μαθητές  επέστρεψαν στο Ηράκλειο ύστερα από το άσχημο περιστατικό που σημειώθηκε όταν η ίδια διαμαρτυρήθηκε για την καθαριότητα στο ξενοδοχείο.Σήμερα αναμένεται να γίνουν επαφές μεταξύ διδασκόντων , γονέων αλλά και φορέων της εκπαίδευσης για την υπόθεση.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, η οποία συμμετείχε στην εκδρομή, μίλησε στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» για όσα έγιναν τονίζοντας πως παιδιά αντιμετωπίζουν ακομα προβλήματα υγείας και θα επισκεφτούν ιατρό.

ΕΔΩ: Σοκ σε σχολική εκδρομή από την Κρήτη | Βίντεο-ντοκουμέντο με ξενοδόχο που επιτέθηκε στην…

Η ίδια περιγράφει πως το βράδυ της περασμένης παρασκευής έμειναν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο και την ίδια νύχτα είχαν έξοδο. Το πρωί του Σαββάτου, αφού πήραν πρωινό στο ξενοδοχείο έφυγαν με προορισμό την Αρχαία Ολυμπία. Στη διαδρομή, δύο κορίτσια άρχισαν να διαμαρτύρονται για πόνο στο στομάχι και όσο προχωρούσε η μέρα όλο και περισσότερα παιδιά είχαν τα ίδια συμπτώματα.

Το βράδυ του Σαββάτου αποφάσισαν να ακυρώσουν τη νυχτερινή έξοδο, αφού σχεδόν τα μισά παιδιά έκαναν εμετούς με  διάρροια, ενώ κάποια ανέβασαν πυρετό.  Τότε ξεκίνησε και το επεισόδιο με τον ξενοδόχο.

Επικράτησε ένας πανικός στα δωμάτια, τα παιδιά λέρωναν πετσέτες, σεντόνια, μοκέτες και οι συνοδοί ζήτησαν κάποιο άτομο υπεύθυνο για την καθαριότητα.Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου, οι άνθρωποι του ξενοδοχείου δεν έδειξαν προθυμία να τους βοηθήσουν, ακόμα και όταν ζήτησαν να εξετάσει τα παιδιά κάποιος γιατρός.

Τελικα, οι συνοδοί επικοινώνησαν τηλεφωνικά με γιατρό από το Ηράκλειο, ο οποίος τους έδωσε οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν. Μετά τη νυχτερινή περιπέτεια το πρωί της Κυριακής, κάποια παιδιά κατέβηκαν στο λόμπι με μάσκες, γιατί φοβήθηκαν ότι μπορεί οι συμμαθητές τους να έχουν ίωση και δεν ήθελαν να αδιαθετήσουν.

Τότε, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, ήρθε η  αντίδραση από το ξενοδοχείο, που φοβήθηκε για την εικόνα του και τα παιδιά μετέφεραν τα όσα ειπώθηκαν στις συνοδούς.

Από ό, τι φαίνεται, ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου ενοχλήθηκε όταν οι συνοδοί είπαν πως δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για την υγεία των παιδιών, τη στιγμή που ακόμα και τα φλυτζάνια που είχαν στη διάθεσή τους από το ξενοδοχείο ήταν λερωμένα με κραγιόν, γεγονός που έδειχνε πόσο… καθαρό ήταν το ξενοδοχείο.

Η καθηγήτρια που δέχτηκε την επίθεση κρατούσε στα χέρια της τα λερωμένα φλιτζάνια, κάλεσε τον υπεύθυνο να πιει από εκεί, είπε ότι θα καλέσει τα ΜΜΕ, την Αστυνομία και το Υγειονομικό να δείξει την κατάσταση του ξενοδοχείου. Τότε εκείνος προσπάθησε να τραβήξει τα φλυτζάνια από τα χέρια της, την έσπρωξε και εκείνη έπεσε στον καναπέ.«Τα παιδιά είχαν τρελαθεί, έβλεπαν να χτυπάνε την καθηγήτριά τους», περιγράφει η μητέρα, «ευτυχώς, είναι με-

γάλα παιδιά και το χειρίστηκαν άψογα», αναφέρει.

Όπως λέει, έγινε καταγγελία στην Αστυνομία, όμως δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις γιατί θα έπρεπε να παραμείνουν για ώρες στην Πάτρα και τα παιδιά να είναι μόνα σε ένα λεωφορείο να περιμένουν. Έτσι, η απάντηση μέσω δικηγόρου θα έρθει από το Ηράκλειο το επόμενο διάστημα.

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ, cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook