Κρήτη | «Πήραν φωτιά» τα μπλοκάκια στο Ηράκλειο | Τις 20.000 έφτασαν οι κλήσεις

κρήτη-πήραν-φωτιά-τα-μπλοκάκια-στο-η-397877

Βροχή πέφτουν οι κλήσεις από την Δημοτική Αστυνομία το τελευταίο διάστημα , με την Υπηρεσία να προσπαθεί να αντιμετωπίσει το οξύ πρόβλημα με τους παραβάτες στο Ηράκλειο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά το μειωμένο προσωπικό της Υπηρεσίας, η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι μεγάλη, με τους δημοτικούς αστυνομικούς να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν – όσο αυτό είναι δυνατόν- το πρόβλημα με την παράνομη στάθμευση και την προκλητική αδιαφορία, ειδικά στο κέντρο του Ηρακλείου.

Ετσι απο πέρυσι τον Ιούνιο ως σημερα έχουν κοπεί 20.000 κλήσεις!Από αυτές οι 18.000 κλήσεις αφορούν παραβάσεις στάθμευσης και οι υπόλοιπες 2.000 κατανέμονται σε διάφορες άλλες κατηγορίες.

Ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός ειχε τονίσει στο παρελθόν ότι η Υπηρεσία θα κάνει ότι μπορεί για να αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα στο κέντρο του Ηρακλείου, που αποτελεί και μια τουριστική βιτρίνα για ολόκληρη την Κρήτη. «Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί κυρίως για όλους εκείνους που αφήνουν τα αυτοκίνητά τους σε σημεία που απαγορεύεται», είχε επισημάνει.

Σημειώνεται μάλιστα ότι ο Δήμος Ηρακλείου δρομολογεί την ηλεκτρονική αναβάθμιση της καταχώρησης των κλήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας. Αυτό που τονίζεται είναι πως με αυτό τον τρόπο θα επιταχυνθεί η διαδικασία και ταυτόχρονα θα διασφαλιστεί η είσπραξή των προστίμων.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα χρήματα από τις κλήσεις καταλήγουν στα ταμεία του Δήμου Ηρακλείου, και είναι: 200 ευρώ, αν βρεθεί όχημα να κινείται πάνω σε πεζόδρομο, και το μισό για μηχανάκι, ενώ η στάθμευση σε πεζόδρομο είναι 40 ευρώ για όχημα και 20 για μηχανάκι (όλες οι κλήσεις, αν πληρωθούν σε διάστημα 10 μηνών από την ημερομηνία που αναγράφει η κλήση, μειώνονται στο μισό).

Η στάθμευση σε πεζοδρόμιο ή πλατεία τιμωρείται με 80 και 40 ευρώ, αντίστοιχα, για αυτοκίνητο και μηχανάκι, η στάθμευση σε χώρο ΑμεΑ από 80 έως 150 ευρώ και η στάθμευση σε διάβαση πεζών με 80 και 40 ευρώ, αντίστοιχα, για αυτοκίνητο και μηχανάκι.

Σημειώνεται ότι η παράνομη στάθμευση, όπως σε θέσεις ΑμεΑ, οι κατασχέσεις από παράνομο εμπόριο, η αφισορύπανση, ο έλεγχος των καταστημάτων εστίασης, αλλά και η διερεύνηση γενικών καταγγελιών αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας για τη θερινή περίοδο στο Ηράκλειο. Μάλιστα, η παράνομη στάθμευση φαίνεται να έχει βρει το δικό της παράδεισο σε σημεία όπως είναι η λεωφόρος Δημοκρατίας, η Κνωσού, η Καλοκαιρινού, η Αγίου Μήνα, αλλά και στην περιοχή της Χανιώπορτας, όπου αυτοκίνητα σταθμεύουν ορισμένες νύχτες ακόμα και πάνω στον κυκλικό κόμβο.

Πηγή: creteplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook