Κρήτη | «Πήγα στον άλλο κόσμο και γύρισα. Με έσωσε το κράνος και ο εξοπλισμός μου» | Photos

κρήτη-πήγα-στον-άλλο-κόσμο-και-γύρισα-434750

» Ζω Ζω Είμαι ζωντανός χάριν του εξοπλισμού μου! «. Αυτή ήταν η πρώτη φράση με την οποία ξεκίνησε την περιγραφή του τροχαίου ατυχήματος στο οποίο ενεπλάκη ένας πολίτης από το Ηράκλειο, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.

Η ιστορία του συγκλονίζει.

Να υπενθυμίσουμε ότι το τροχαίο συνέβη στην εθνική οδό, στο ύψος της Σταλίδας μεταξύ ενός τουριστικού οχήματος και μιας μηχανής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τροχαίο προκλήθηκε όταν οδηγός τουριστικού οχήματος επιχείρησε να κάνει αναστροφή(!) ενώ εκείνη την ώρα στο δρόμο εκινείτο μια μηχανή, ο οδηγός της οποίας παρά την υπεράνθρωπη προσπάθειά του να αποφύγει τη σύγκρουση τελικά δεν τα κατάφερε.

Ωστόσο, ο οδηγός της μηχανής στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς ήταν καλά εξοπλισμένος. Πρόκειται για τον Ευτύχη Σαρτζετάκη, ο οποίος μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook, δημοσίευσε φωτογραφίες από το συμβάν, στέλνοντας παράλληλα το δικό του μήνυμα για την ασφάλεια των οδηγών και τονίζοντας ότι σώθηκε χάρη στο κράνος και τον εξοπλισμό που φορούσε.

Δείτε αναλυτικά τα όσα έγραψε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό αλλά και τις φωτογραφίες που δημοσίευσε, συνοδεύοντας την ανάρτησή του:

» Ζω Ζω είμαι ζωντανός χάριν του εξοπλισμού μου

Χθες το απόγευμα οδηγώντας την μοτοσικλέτα μου επιστρέφοντας απο Ιεράπετρα στο Ηράκλειο ενεπλακην σε τροχαίο ατύχημα και συγκεκριμένα βγαίνοντας από το τούνελ του ΒΟΑΚ που βρίσκετε πάνω απο την Σταλίδα μπροστά μου στα πενήντα μέτρα επιχειρεί τουρίστας που κινείται από Ηράκλειο προς Μάλια αναστροφή προς Ηράκλειο.

Η αντίδραση μου ήταν άμεση φρενάροντας με ένα από τα καλύτερα συστήματά φρένων μοτοσικλετών

Όμως ήταν αργά.Η σύγκρουση ήταν σφοδρή.

Πέφτω επάνω στο αυτοκήνιτο στην πίσω δεξιά πλευρά μεταξύ πόρτας και τροχού αφήνω την μοτοσικλέτα και απογειώνομαι κάνοντας τέσερεις τούμπες στον αέρα και κατά καλή μου τύχη σκάω με την αριστερη ομοπλατη επάνω σε πικροδάφνες κάνω μέσα στους θάμνους αρκετές τούμπες και σταματάω χτυπώντας το κεφάλι μου σε μεγάλη πέτρα.

troxaio2

Ζω και είμαι καλά χάρη του κράνους του μπουφάν των γαντιών που φορούσα

Ήμουν πολύ τυχερός πήγα στον άλλο κόσμο και γύρισα

Το μπουφάν με τις προστασίες του με προστάτεψε και δεν εχω σπασίματα μόνο μώλωπες

Το κράνος μου έσωσε την ζωή αφενός μου προστάτεψε το πρόσωπο απο τα κλαδιά και αφετέρου δεν άφησε να ανοίξει το κεφάλι μου όταν χτύπησε στην πέτρα.

Το αυτοκίνητο οδηγούσε Εσθονός τουρίστας που ήταν μαζί με την έγκυο γυναίκα του και το μόλις 3 ετών αγοράκι τους

Άνοιξαν οι πλευρικοί αερόσακοι και τους προστάτεψαν.

Να ευχαριστήσω δημόσια τον συμπολίτη μας κ Γιάννη Αλεξανδράκη που ακολουθούσε το αυτοκίνητο του τουρίστα είδε τι έγινε και γλύτωσε παραλίγο το δικό του.

Ήρθε αμέσως δίπλα μου και σταμάτησε διερχόμενο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που πήγαινε τυχαία σε άλλο περιστατικό

Ενυμερωσε την Τροχαία του ΒΟΑΚ που ήρθε σε ελάχιστο χρόνο και διευθέτησε την κυκλοφορία και ξεκίνησε την προανάκριση

Τους ευχαριστώ Δημόσια για όλα.

Ευχαριστώ επίσης τους διασώστες του ΕΚΑΒ που μου παρείχαν τις πρώτες βοήθειες ζητώντας παράλληλα την συνδρομή άλλου ασθενοφόρου για την μεταφορά μου στο ΠΑΓΝΗ .

Σε λιγότερο από πέντε λεπτά ήταν εκεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ απο τον σταθμό Χερσονήσου που με μετέφερε στο νοσοκομείο

Να ευχαριστήσω τα πληρώματα του ΕΚΑΒ για ότι έκαναν ώστε Μα μεταφερθώ με ασφάλεια στο ΠΑΓΝΗ

Να ευχαριστήσω δημόσια τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό των εξωτερικών γιατρείων της χειρουργικής , Ορθοπεδικής και το ακτινολογικό για ότι μου πρόσφεραν για να είμαι τώρα στο σπίτι μου

Υποφέρω απο τα χτυπήματα όμως ζω

Και αυτό ειναι το πιο σπουδαίο για μένα

Τέλος να ευχαριστήσω όλα μου τα φιλαράκια μοτοσικλετιστές του GSmotoclub από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλαδα για το ενδιαφέρον και την βοήθεια που μου πρόσφεραν

Και κλείνοντας θα πω

Φοράτε κράνος φοράτε στολή μοτοσυκλετιστή μην λυπάστε τα χρήματα για ένα σωστό εξοπλισμό θα σας σώσει την ζωή στα δύσκολα

Σαρτζετάκης Ευτύχης »

troxaio3

troxaio5

troxaio6

troxaio7troxaiooo

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook